Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre cazul City Insurance: Trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, e o chestie naturală

11
18 Sep 2021 14:57:29
Autor: News.ro
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook
Premierul Florin Cîţu FOTO Facebook

Prim-ministrul Florin Cîţu consideră, întrebat fiind despre intrarea în faliment a celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”. Acesta a ţinut să precizeze că statul trebuie verifice, în schimb, dacă City Insurance a intrat în faliment în urma unei fraude.

„Există un reglementator. Guvernul tocmai de aceea nu ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Mă voi asigura că clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. Asta vom vedea dacă şi-a făcut ASF-ul treaba, nu am în acest moment acest răspuns. Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă. În acelaşi timp, falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme, dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă – dar falimentul este o parte din economia de piaţă”, a afirmat, sâmbătă, primul ministru Florin Cîţu.

Acesta a menţionat că Fondul de Garantare se va asigura că niciun client nu va pierde poliţa pentru care a plătit la acest asigurător. 

„Este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost  fraudă sau nu acolo. Asta e important din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim că în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”, a adăugat premierul.  

Acesta a menţionat că o comisie de anchetă din Parlament poate cere explicaţii ASF cu privire la situaţia creată la City Insurance.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat vineri deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance, precum şi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Bongo Pongo
18.09.2021, 15:17:48

Cartzule, dupa ce ca ai moaca de prost, tu esti chiar PROST!

-5 (15 voturi)
Kosmin Abraham
18.09.2021, 15:24:59

trebuie sa ne obisnuim ca si pilonul 2 de pensii sa dea faliment. asta e. ghinion.

-6 (14 voturi)
Paun Al
18.09.2021, 15:20:44

Nu este o companie obisnuita, cu bani privati, care da faliment pe banii patronilor, persoane private. E o societate legiferata de stat, si verificata de oamenii pusi de cei de la putere, pe criterii clientelare. Iar banii vin de la milioane de romani, care se asigura, stiind ca statul, care a facut legea asigurarilor si tot statul a numit " reglementatorii" ,verificatorii.. ar trebui sa aiba grija de cetatean.. Ca de asta sunt platiti si statul si "reglementatorii" de cetateni.. Pentru ce au fost platiti cu peste zece mii de Euro/ luna "reglementatorii"?

+14 (14 voturi)
Madafakaa
18.09.2021, 15:25:32

Citu dovedeste inca odata ca nu are habar pe ce lume traieste. O societate de asigurari nu este orice fel de companie, activitatea ei trebuie foarte bine reglementata astfel incat sa nu tepuiasca zeci de mii de oameni.

+13 (13 voturi)
Paun Al
18.09.2021, 16:08:22

milioane de oameni

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările