Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre cinismul PSD: Voia să împrumute 2 miliarde de euro de la FMI, bani condiţionaţi de scăderea pensiilor şi salariilor

8
29 Sep 2020 11:03:53
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Finanţelor a comentat marţi interviul dat de Marcel Ciolacu la un post de televiziune, în care acesta recunoştea că PSD ar fi împrumutat 2 miliarde de euro de la FMI, fără a preciza însă că toate împrumuturile sunt condiţionate de scăderea salariilor şi pensiilor.

„Marcel Ciolacu CONFIRMĂ-PSD avea negociat un imprumut cu FMI!
 
Aseară, la o televiziune a PSD, Marcel Ciolacu a recunoscut că trebuia să luăm un împrumut de cel puţîn 2 miliarde euro de la FMI!. 
 
Mai clar : PSD ar fi luat un împrumut de la FMI daca era la guvernare. Vă daţi seama ce ticăloşi?
 
V-am prezentat documentul care arată clar că PSD a negociat cu FMI reeşalonarea şi reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale)”, susţine Florin Cîţu.
 

Ce ascunde Marcel Ciolacu 

Potrivit ministrului de Finanţe, „Marcel Ciolacu minte şi nu spune că TOATE împrumuturile de la FMI sunt legate de o reducere a cheltuiuelilor bugetare, în special cele cu salarii şi pensii”.
 
„Ca să vedeţi cât de cinici sunt aceşti socialişti. (...) Tot Marcel Ciolacu minte şi nu spune că banii de la FMI merg direct la BNR şi sunt pentru a rezolva probleme ale balanţei de plăţi nu pentru a acoperi cheltuieli de la buget ( de aceea FMI cere reducerea cheltuielilor bugetare pentru că banii de la ei nu pot ajuta la finanţarea deficitului.). 
 
Aici poate sunt prea rău când spun că minte. Cioalcu nu are cum să ştie aceste detalii pentru că asta ar însemnă să fi citit şi înţeles (imposibil partea asta) cum funcţionează FMI. 
 
Şi în final Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod şi nu spune că NICIO ţară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă. La FMI mergi cand nu au încredere investiorii in tine. Singurele ţări, ca să vedeţi cu cine se compară socialistul, sunt: Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Moldova şi Abania. Acolo vrea socialiistul de Marcel Ciolacu să ducă Romania. Alături de aceste ţâri. 
 
Nu voi permite niciodată aşa ceva. Acest guvern a gestionat foarte bine această criza dublă, de santatate şi economică iar economia răspunde pozitiv. Suntem transparenţi în relaţia cu toate instituţiile internaţionale private şi publice, cu agenţiile de rating şi partenerii noştri de la CE”, notează ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Stanila Ion
29.09.2020, 11:53:12

Si ce e de mirare? PSD este urmasul creatiei lui Ilici Iliescu, un campion al minciunii.... Romanii au o vorba despre "naravul din nascare..."

+2 (4 voturi)
Ovidiu Olariu
29.09.2020, 12:59:40

Dezvaluirile care au fost fācute de Florin Cîtu, ministrul de finante, legate de incercarile PSD de obtinere, in perioada cat a fost la guvernare, a unui imprumut de 2 miliarde de euro de la FMI, aratā imaginea realā a PSD si adevarul ascuns in spatele acestui posibil imprumut ! Documentul despre care vorbeste ministrul de finante Florin Cîţu arată clar -citez- că "PSD a negociat cu FMI reeşalonarea şi reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale)”. PSD nu a dorit sā se cunoascā adevarul despre modalitatea de acordare a acestui imprumut, dar orice adevar, oricat ar fi el de bine ascuns, se stie cā, pana la urma, iese la ivealā. Incā din timpul guvernarii pesediste, au fost cunoscute foarte multe lucruri despre modul dubios in care PSD a guvernat tara. Multe adevaruri, ascunse de catre gasca Dragnea et c-gnie, au iesit insā la ivealā în ultima vreme. In lumina acestor dezvaluiri, care, zi de zi, se fac, numai idiotii mai pot astazi sa creadā in bunele intentii ale PSD ! Acest document probeazā, odatā in plus, cā scopul urmarit de PSD, in orice imprejurare si, cu atat mai mult, cu prilejul oricarui tip de alegeri electorale, a fost intotdeauna -si nimic nu s-a schimbat in prezent- exclusiv accederea sau reintoarcerea la guvernare, indiferent de consecintele negative pe care acest lucru l-ar aduce tarii si poporului !

+4 (6 voturi)
Ovidiu Olariu
29.09.2020, 13:00:28

Toatā propaganda pesedistā, legatā de majorarea cu 40% a pensiilor, de dublarea alocatiior copiilor, de majorarile anticipate de salarii si de acordarea de bonusuri financiare, pentru diferite categorii de angajati, ca urmare a consecintelor pandemiei de Coronavirus, nu a fost si nu reprezintā altceva decat o manevrā murdarā facutā exclusiv cu acest scop. De ce nu a facut PSD aceste majorari, in procentele si in proportiile pe care le trambiteazā, in perioada cand a fost la guvenare ? Atunci PSD nu a urmarit acest lucru ! A avut cu totul alte obiective ! Singura preocupare majorā, in perioada decembrie 2016- mai 2019, a fost salvarea lui Dragnea si a altor lepre de puscarie si modificarea, pana la absurd, a legilor justitiei, cu binecunoscutele consecinte nefaste pentru tara si popor. Gasca de nemernici si de ticalosi de la PSD, nascutā din pulpana celei mai ticaloase forme de comunism, nu a fost niciodatā interesatā de dezvoltarea economicā si de progresul Romaniei ! Fiecare miscare politicā, tot ce s-a facut, vreme de 3 decenii, a mascat, intotdeauna, un singur obiectiv real: escaladarea mesei cu bucate si instaurarea, la nivel national, a jafului pesedist ! Din fericire, tara si romanii se desteaptā si PSD-ul, cu "baronii" lui, se reintorc, toti, treptat, in locul din care au venit: in lada de gunoi a istoriei !

+4 (6 voturi)
lucian Marius
29.09.2020, 16:08:46

@Ovidiu Olaru "De ce nu a facut PSD aceste majorari, in procentele si in proportiile pe care le trambiteazā, in perioada cand a fost la guvenare ?" PSD-ul nu a facut-o pentru ca nu se poate,si stie asta (poate doar daca porneste tiparnita de bani si da drumul inflatiei....FSN-l lui Ilici a mai facut-o in 94-96.).Singura solutie e planificarea rapid a alegerilor generale altfel e ca si cum ai incerca sa convietuiesti cu o consoarta care cheltuie tot si te si forteaza sa te imprumuti pentru diferite capricii pe care nu ti le permiti (nu e problema ca marirea pensiilor ar fi un capriciu dar cu 40% crestere momentan nu cred ca-i posibil ).Sunt pensionar dar daca-mi creste pensia cu 40% si carnea (un ex doar) creste de la 20 la 40 lei nu ma ajuta cu nimic.

-1 (3 voturi)
jula ion
29.09.2020, 14:02:35

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările