Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre împrumuturile făcute de Finanţe: doar dobânzile ne costă 1 miliard de lei pe an

4
13 Apr 2019 14:45:28
Autor: Afrodita Cicovschi

Intenţia Ministerului de Finanţe de a modifica legea pentru a se împrumuta mai mult a stârnit ample reacţii din partea Opoziţiei, senatorul PNL Florin Cîţu afirmând că „Guvernul este disperat dupa bani. Criza a lovit direct în finanţele publice!”.

„Acum câteva ore vă spuneam că guvernul nu se mai poate împrumuta pe pieţele interne. Dacă o face, preţul creşte de la o săptămână la alta.
 
În acelaşi timp, guvernul pregătea schimbarea legislaţiei în vigoare pentru a mai creşte, implicit, taxele pentru generaţiile viitoare. Vreţi să ştiţi cât ne costă în plus doar dobânzile? Atenţie: Un miliarde de lei anual în plus doar costul dobânzilor
 
Pentru că cineva trebuie să plătească împrumuturile cu dobânzile astronomice înapoi, PSD+ALDE vor creşte taxele, impozitele, accizele, contribuţiile, dacă mai rămân la guvernare!
 
Nu au bani pentru pensii şi salarii. Le plătesc din taxele pe care le impun generaţiilor viitoare”, scrie Cîţu pe pagina sa de Facebook.
 
Ministerul Finanţelor propune înlocuirea unui articol din Hotărârea Guvernului nr. 1264/2010. Astfel în scopul acoperirii necesarului brut de finanţare prin emisiuni de titluri pe pieţele internaţionale de capital pentru perioada 2019 – 2020, suma maximă de 27 miliarde euro sau echivalent în orice valută, va fi înlocuită cu 31 miliarde euro sau echivalent în orice valută.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

foarte atent
13.04.2019, 16:37:45

cand vorbeste despre dobanzi la imprumuturi se gandeste si la imprumutul de 20 de miliarde de euro facut de boc-basescu?! bravos mai partzule !

+2 (2 voturi)
Usere Penele
13.04.2019, 17:30:38

Esti exact persoana potrivita sa vorbesti despre dobanzi si costurile de finantare/ refinantare ale datoriei publice. De 3 ani de zile tot prevestesti apocalipsa economica iar dezastrul economic se incapataneaza si nu vrea sa vina. Ai rabdare sa veniti la putere si se rezolva. E o replica celebra in BD cu Margica si domnul Vasilesco care ti se potriveste de minune tie si prietenilor tai din corul latratorilor. Asta e rezultatul trecerii de la gradinita la facultate domnule senator, mare analist economic, mare director de banca transformat peste noapte in mare senator pnl-ist.

+1 (3 voturi)
Sorin Barbul
13.04.2019, 18:57:48

Mda, dar le va plăti în mare parte următorul guvern, după vechiul principiu: După noi, potopul.

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
13.04.2019, 20:49:48

Hai nea Citule, nu fi zgircit ! Ce mai inseamna 1 miliard de lei dobinzi cind din buget se cheltuie numai pe pensiile speciale nemuncite peste 10 miliarde de lei.