Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu, despre impunerea unor noi taxe: Nu trebuie aruncată povara unei guvernări dezastruoase asupra cetăţenilor. Bugetul va fi multianual

3
14 Nov 2019 13:31:00
Autor: Afrodita Cicovschi
Florin Cîţu FOTO Eduard Enea
Florin Cîţu FOTO Eduard Enea

Bugetul pentru anul viitor va fi constituit pe proiecte majore şi dacă va exista posibilitatea va fi un buget multianual, fără noi taxe a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Creditele de angajament au fost un lucru nociv şi sunt un lucru nociv pentru această economie şi sper să fie primul buget construit pe proiecte majore, nu pe 1000 de proiecte, şi vedem, nu ştiu dacă o să fie posibilitatea, dar studiem să avem un buget multianual. Deci acesta înseamnă mai puţine credite de angajament. Dar ca idee, va fi un buget construit pe proiecte majore şi nu o să avem incluse acolo tot felul de proiecte, doar ca să fie incluse în buget şi apoi banii să fie luaţi de la aceste proiecte şi duşi către baroni locali, aşa cum s-a făcut până acum", a spus Florin Cîţu.
 
În ce priveşte deficitul bugetar de anul viitor, oficialul a spus că "va fi un deficit care va încerca să ţină cont de toate recomandările Comisiei Europene şi de tratatele pe care le avem semnate cu Comisia Europeană".
 
"Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe legislaţia în vigoare. Dacă e legislaţie în vigoare va avea loc", a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă anul viitor va avea loc majorarea punctului de pensie.
 
La întrebarea dacă există posibilitatea să apară taxe noi, ministrul Finanţelor a precizat că nu trebuie "aruncată povara unei guvernări dezastruoase asupra cetăţenilor care nu merită asta. Nu vom avea aceste soluţii niciodată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Parallel Mind
14.11.2019, 13:46:11

3 floci in cap si 2 neuroni inauntru... Un tepar ce a fost pus pe liber de ING cu acuzatii destukl de grave prin 2011... Gunoiul asta da lectii de corectitudine!

0 (4 voturi)
foarte atent
14.11.2019, 14:44:47

buget multianual ?! adica asa ca la Orlando, cu rostogoliri de la un an la altul, n-asa ?! hai ca astia au aceeasi scoala bolshevica !!

+1 (3 voturi)
Petru Onisim
14.11.2019, 15:37:47

Parafrazând o prelucrare din folclor făcută de compozitorii noștri din veacul trecut am putea spune: "Cîțu, cîțu pe mălai, Bun ministru de finanțe căpătai". Ar putea cineva sa ne traducă ultima fraza din următoarea declarația a dlui ministru Citu: "Bugetul pentru anul viitor va fi construit pe legislația în vigoare. Dacă e legislație în vigoare va avea loc", adică cum: "dacă e legislație în vigoare va avea loc"?