Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: E o mârşăvie să nu vrei să plăteşti facturile. Erau şi rachetele Patriot, numite de Teodorovici „nişte fiare“

21
20 Feb 2020 08:37:21
Autor: Afrodita Cicovschi
Florin Cîţu-Eugen Teodorovici. FOTO Mediafax/Inquam Photos
Florin Cîţu-Eugen Teodorovici. FOTO Mediafax/Inquam Photos

Amânarea plăţilor este o "tehnică mârşavă" pe care o folosesc guvernele ca să "mai trişeze" puţin, pe termen scurt, calculele cu deficitul, a spus Florin Cîţu, amintind că afectat a fost în special mediul privat, care a furnizat servicii şi a făcut construcţii.

Potrivit lui Cîţu, decizia de a plăti facturile a fost luată pentru că nu este corect ca sectorul privat să plătească incompetenţa guvernanţilor.
 
"Amânarea acestor plăţi este o tehnică mârşavă pe care o fac guvernele ca să mai trişeze puţin pe termen scurt. Da aici nu aveai cum. Erau aşa de multe facturi că nu mai ajuta deloc. Te duceai cu mărirea deficitului ESA peste deficitul cash şi tot nu scăpai de deficit excesiv. Am luat decizia să plătim facturile nu doar pentru a nu mări deficitul ESA şi să însemne după aceea o reducere mai mare a deficitului în viitor.
 
Am vrut să plătim pentru că nu este corect ca sectorul privat să plătească incompetenţa şi hoţia şi furtul unor guvernanţi. Nu e corect să ai companii care să aştepte 10 luni decontarea concediilor medicale deşi au plătit contribuţiile către statul român. Nu e corect să ai companii care să aştepte returnarea TVA după ce au fost controlate", a explicat Cîţu la Realitatea Plus..
 
Pe de altă parte, acesta a precizat că sectorul privat a răspuns pozitiv acestei atitudini astfel că, în luna ianuarie, încasările din TVA au depăşit vârful atins în 2016, iar TVA returnată a fost mai mare cu un miliard de lei.
 
"A funcţionat şi a meritat pentru că în prima lună din acest an avem încasări din TVA mai mari decât vârful din 2016 şi am returnat cu un miliard mai mult decât anul trecut. Avem 300 milioane de lei peste plan. Situaţia este foarte bună. Sectorul privat a răspuns pozitiv la acest mod de a te comporta.
 
Să nu plăteşti facturile, şi am auzit asta la toţi PSD-iştii. Vă daţi seama cum sunt aceşti oameni. Nu vor să plătească facturile. Vor serviciile, le folosesc. Cât de ticălos este acest mod de lucru. Tu să primeşti serviciile, oamenii aia să construiască, să facă servicii, să plătească contribuţii de sănătate şi pentru concedii iar tu când trebuie să decontezi să te faci că plouă.
"Să nu le răspunzi oamenilor. Să nu dai banii înapoi. Asta a făcut PSD. Sunt contracte internaţionale. Erau şi cele cu rachetele Patriot. Am auzit că şi acolo am cumpărat nişte fiare. Sunt contracte pe care nu le-am făcut noi, dar noi ne onorăm contractele şi ne plătim facturile. Mai ales când este vorba de siguranţa naţională", a mai spus ministrul interimar al Finanţelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

LochRoagPM
20.02.2020, 08:53:44

Lasă cîțule, nu te mai căina atâta. Toată lumea știe că ai vrut să ieși ca păduchele în frunte așa cum afăcut Președintele mieu îmbrăcat în jachetă roșie și striga cu strigătorii ”ciuma roșie și mure pesede!” Ai vrut să apari ăl mai îngrijorat pentru apărarea țărișoarei când știi foarte bine că puteai să plătești ”niște fiare ” fie ele și patrioate, puteai să la plătești în fe-martie. Ai vrut tu să ieși iarăși ca paduchili în frunte și să-i mulțumești pă frații micula când la fel puteai să o faci în decursul anului 2o2o. Ai vrut tu repede, repede să returnezi tevea la clienteală fără o verificare riguroasă, ai vrut tu ...să dai cu predictibilitatea în gard ca să ...să ce, căzătură?! ai grijă dă bănci șî dă corporății și vezi ce mai este de vândut că acu vă aruncă lumea ca pă măsele stricate! 2 x nominalizări la guwerner cu aviz negativ 1 x moțiune simplă în Parlamentul Republicii- picat cu răsunet 261 x voturi la ”iemoțiunea de cenzură” trintit cu tot cu guwernerul#ludoviccelnăvalnic. Mare palmares mai ai căzătură...și la câte selfie-uri ți-ai mai tras cu zotka ...

-5 (7 voturi)
Ghe Stoian
20.02.2020, 09:14:47

@ L.....:Invata mai intai romeneste ( "..tevea'-corect-TVA","..cu predictilitatea.." , apoi "comenteaza" ! Si fara jignir, nene ("...ai cazatura "). "zotka" ce inseamna nene " logh..."?

-1 (3 voturi)
Ghe Stoian
20.02.2020, 09:06:28

Tovarasul Teodorovici si clica lui de psd-sti( in frunte cu tovarasul Ciolacu) fac tot ce pot ca sa "puna bete-n roate" guvernului actual !

+3 (5 voturi)
sebastian hanes
20.02.2020, 09:10:50

Normal. Sa te plangi precum Citzu e doar o dovada de slabiciune, exploatata de derbedeii pesedisti, degeneratzi fatza de predecesorii lor national-comunishti.

+1 (3 voturi)
Ghe Stoian
20.02.2020, 09:17:37

@s.h. : ? Ce vrei sa spui cu asta ? Corect este Citu, nu Citzu nene !

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (21)