Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Nu vreau să mai avem un lockdown. Avem nevoie de oameni sănătoşi pentru o economie puternică - VIDEO

5
20 Apr 2021 10:49:00
Autor: Afrodita Cicovschi

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că nu doreşte să mai avem un lockdown, că-şi doreşte ca economia să fie deschisă – atât cât se poate în condiţii de pandemie, lucru pe care România l-a reuşit până acum.

Cîţu afirmă că e nevoie de o economie sănătoasă, dar este nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică.
 
Premierul Florin Cîţu participă, marţi, la videconferinţa ”Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice”.
 
”Este o perioadă complicată, avem de administrat această situaţie cu criza de sănătate (...) Aţi spus că anul trecut a fost un an dificil, dar, dacă ne uităm la rulajul pe care l-a avut Bursa de la Bucureşti, vedem că a crescut”, a afirmat Cîţu.
 
Premierul a explicat că sunt două lcururile pe care le-a făcut statul anul trecut: a injectat lichiditate ăn economie, dar a şi modificat legislaţia care ajută compainile româneşti să se capitalizeze.
 
”Este foarte important să avem companii sănătoase (...) Pentru mine important este – şi am spus de multe ori  (...) că nu doresc să mai avem un lockdown, că putem să avem şi o economie deschisă, în majoritatea ei, şi să ne luptăm şi cu pandemia. Şi până acum am reuşit. Ai nevoie de economie sănătoasă (...) dar ai nevoie şi de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică”, a mai declarat premierul.  
 
 
Florin Cîţu afirmă că ”este momentul să facem tranziţia, rapid, către o economie modernă”.
 
Premierul afirmă că, fără economie puternică, care să fie competitivă în UE şi la nivel global, ”restul reprezintă promisiuni populiste”.
 
”Tot ce facem noi prin actul de guvernare trebuie să  aibă ca resultat o economie puternică, competitivă, care să stea pe picioarele ei şi să nu mai avem acea atidudine de a aştepta să vină investitorii la noi. Nu. Trebuie să intrăm în terenul de joc să atragem investiţii”, a mai declarat premierul.
 
Referindu-se la evaluarea Agenţiei de rating Standard & Poor's Standard, Cîţu a afirmat că nu s-a mai întâmplat atât de repede o modificare de perspectivă, ceea ce arată, nu numai că ceea ce s-a făcut până acum este bun, dar şi că ”ceea ce am pus pe hârtie a fost credibil”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

bovis
20.04.2021, 11:12:38

O economie puternica nu se face cu salariati la privati platiti cu sume de harat si bugetari ineficienti platiti cu salarii astronomice.

+4 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
20.04.2021, 11:13:26

Comentariu considerat abuziv.

bovis
20.04.2021, 11:20:03

Domnu Caltu in afara de palavragit faceti ceva? Reforma sistemului de pensii, reforma statului... sunt prea multi plimbatorii de hartii prea putini medici, soldati, politisti si jandarmi. O lege a salarizarii unice ce sa se aplice pentru toti salariatii nu doar pentru specialii de bugetari, raportul intre cel mai mic si cel mai mare salariu sa fie 1la4 ca in Danemarca.

0 (4 voturi)
Popescu Stela
20.04.2021, 11:54:13

Dom’ Câțu pai sa va bazați pe sistemul POLITIC de sănătate. Asta care administrează spitalele înapoiate și pline de mizerie morala și materială. Și pe angajații de top de la marele stat sekurist ca uite ei muncesc deloc pe salarii uriașe. Eventual va ajuta și sekuristii cu venituri speciale (de la zece mii de euro lunar in sus). Ceva torționari. Vi se mai alătura și noii globalisti. Faceți o echipa PRIMA. Va sponsorizează si UE. In rest .... sa le dați in cap celor care sunt dornici sa facă performanța, pe cei care au confirmat prin străinătate ca sunt geniali și care vin acasă cu gândul sa facă bine sa ii alungați cu pietre și uite așa o sa obtineți o super economie.

0 (2 voturi)
australis
20.04.2021, 13:08:33

Lasati lumea libera ca oricum cocalarii paraziti bat strazile si parangheliile cu sau fara lockdown

+1 (1 vot)
Modifică Setările