Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Un scenariu ar fi ca pensiile să crească doar cu 10%

7
28 May 2020 19:36:19
Autor: Elena Deacu
Florin Cîţu
Florin Cîţu

Pensiile ar putea creşte cu numai 10% din septembrie, nu cu 40% cum este prevăzut în legea pensiilor, a afirmat joi ministrul Finanţelor Florin Cîţu.

„Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul şi riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului şi vom lua o decizie”, a declarat joi, la Realitatea Plus, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministrul a precizat că sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii pensiilor aşa cum este astăzi.

„Este profund nedrept pentru toţi românii care sunt afectaţi astăzi de această criză să vorbim doar de pensii izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporţii foarte mari, nu s-a mai întâmplat aşa ceva. PSD duce discuţia spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte şi alte cheltuieli în buget. Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii aşa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investiţii. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile ruptă de celelalte cheltuieli”, a explicat Cîţu.

Ministrul a atras atenţia că majorarea trebuie să ţină cont de riscurile pe care le produce Legea pensiilor adoptată de fosta guvernare PSD.

„Este clar acum pentru toată România că Legea pensiilor este un instrument pentru PSD. Niciodată nu au avut în interes să repare nişte lucruri. Acum avem dovada, că leagă asta de moţiunea de cenzură. Ce nu spune nimeni de la PSD este că nu găsim sursa de finanţare pe care au lăsat-o, legea a trecut prin Parlament fără sursa de finanţare. Niciodată nu au spus de unde vin banii pentru această creştere. Este clar că avem în faţă doar un joc politic. În timp ce noi ne-am luptat cu acesta criză, cei de la PSD nu au făcut altceva decât să caute capital politic. Suntem într-o criză fără proporţii, sistemul public din România este greu încercat, a trebui să ajutăm foarte multe sectoare, spitale, oameni. De ani de zile, PSD a pus legi pe hârtie nu a avut bani să le finanţeze şi le-a tăiat la rectificate. Miliarde neachitate, mă refer la rambursări de TVA şi altele”, este de părere Florin Cîţu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Edmond Wolf
28.05.2020, 20:35:11

Comentariu considerat abuziv.

Stefan din Nord
28.05.2020, 20:57:21

Un scenariu frumos ar fi ca dupa 1 sept . PNL sa ajunga la 10 la suta .

+1 (1 vot)
Mihai Popescu
28.05.2020, 21:07:43

Desfiintati toate pensiile speciale nemuncite ale politistilor, armatei, jandarmeriei, SRI, magistrati etc. etc. si atunci vor fi bani pt. pensiile celor care au muncit cinstit si acum primesc o pensie de mizerie. Dar voi trageti de boul care munceste cinstit si care tine in spate lipitorile cu pensii speciale.

Alex Alex
28.05.2020, 22:32:40

Sa ii reaminteasca cineva Domnului Catu propriile declaratii prin care afirma ca majorarea pensiilor a fost bugetata de catre guvernul PNL inca de anul trecut. De asemenea legea respectiva a fost votata acum aproape un an fara ABSOLUT NICI UN VOT IMPOTRIVA. Da facem proiect de 2.2 miliarde de Euro fara TVA pt extinderea bazei de la Kogalniceanu .. acolo avem bani de cheltuit ??

+2 (2 voturi)
ADani
28.05.2020, 22:34:03

Perfect! Pensiile nu ar trebui sa creasca cu mai mult de 10% . Cine crede ca se pot mari cu mai mult ori e slab de minte ori in doare in cot de sustenabilitatea bugetului si de mersul viitor al tarii.

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (7)