Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cîţu: Vom începe programul-pilot e-Facturare, care va aduce venituri de 20 de miliarde de lei. Ce alte măsuri ia Guvernul pentru companii

9
22 Oct 2020 19:40:45
Autor: Elena Deacu
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat joi în şedinţa de Guvern că vor fi adoptate o serie de măsuri pentru companii, respectiv faptul că nu vor exista executări silite până la 25 decembrie, va fi extins termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior, măsură care ar putea fi permanentizată pentru anumite firme, şi va demara un program-pilot e-Facturare, care va aduce venituri de 20 de miliarde de lei la buget.

„Nu vor fi executări silite până la 25 decembrie. Vom introduce în ordonanţă încă o facilitate, după discuţiile cu companiile la Consiliul Economic şi Social: pentru perioada 26 octombrie - 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi, nici penalităţi pentru obligaţiile fiscale scadente de la intrarea în starea de urgenţă până la 25 decembrie. Dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea exista o perioadă de timp. Atunci nu curg dobânzile şi penalităţile. Şi am adăugat tot după discuţiile cu companiile: extindem termenul pentru rambursarea TVA cu control ulterior până la 25 ianuarie”, a declarat Florin Cîţu.

Ministrul a anunţat că se lucrează la permanentarea acestui sistem. „Deja avem în istoricul ANAF foarte multe companii care au fost controlate de-a lungul timpului şi au plătit de fiecare dată TVA. Putem face un sistem ca pentru aceste companii care au un anumit rating să existe acest sistem de rambursare TVA cu control ulterior permanentizată. La asta lucrăm după 25 ianuarie”, a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor a mai anunţat că va începe în următoarea perioadă un program-pilot pentru e-Facturare. „Este un program-pilot care va aduce la buget, din estimările nu numai ale noastre, ci şi ale instituţiilor internaţionale şi din ceea ce am văzut în alte ţări, în special în Italia, cel puţin 2 puncte procentuale venituri, ceea ce înseamnă aproximativ 20 de miliarde de lei în acest moment”, a mai spus ministrul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Tomescu Tom
22.10.2020, 19:58:07

Ia recuperați toate mega datoriile companiilor de stat .. și nu numai .. Ia stopați mai întâi sifonarea banilor prin eternele găuri negre economice ...gestionate de oameni aparținători ai partidelor politice .... Stopați furtul ce a ajuns de mult timp o industrie ... Apoi mai vorbim ...

+5 (7 voturi)
Un cititor
22.10.2020, 20:57:58

Salutam ! Asteptam reforme.

+2 (8 voturi)
Ţepeş
23.10.2020, 07:29:30

Un cititor Mda, a trecut aproape un an și încă mai așteptăm reforme. Eu încă aștept ca Cîțu să ne arate dubla contabilitate de la ministerul Finanțelor.

-3 (7 voturi)
M Costi
23.10.2020, 05:55:25

"...programul-pilot e-Facturare, care va aduce venituri de 20 de miliarde de lei..." !?! Da , Vasile , si marmota invelea frumos ciocolata.... !

-1 (7 voturi)
Realist
23.10.2020, 10:26:44

Ba chiar asa ! Iti dai seama ce ar insemna ca Fiscul sa stie, la banutz, toate facturile din tara asta ?? Ar fi o revolutie !

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările