Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Claudiu Năsui anunţă unde vor ajunge banii Ministerului Economiei

0
25 Feb 2021 18:51:46
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Claudiu Năsui
Foto: Facebook Claudiu Năsui

Toate priorităţile Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului sunt acoperite de bugetul alocat, iar dacă vor mai fi alte nevoi, acestea vor fi acoperite la rectificare, a declarat, joi, la Parlament, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Potrivit acestuia, o pondere foarte mare din bugetul de peste 6 miliarde de lei sunt schemele de ajutor de stat şi de despăgubiri - IMM Recover dar şi schema pentru despăgubirea HoReCA, industrie care a fost închisă ca efect al (măsurilor) statului şi plăţile restante pe StartUp Nation, informează Agerpres
 
”Toate priorităţile ministerului sunt atinse de acest buget şi restul ce ar mai fi, evident totdeauna nevoile sunt mai mari decât resursele disponibile, mai putem obţine la rectificare", a spus Năsui.
 
Ministrul a precizat că pentru redresarea HoReCA suma prinsă este de un miliard de lei credite bugetare şi 2,5 miliarde lei credite de angajament.
 
"Am făcut o modificare a acestei scheme pentru a permite tuturor oamenilor care au fost închişi din domeniul acesta să beneficieze de fonduri independent de momentul în care aplică, nu mai folosim principiul primul venit primul servit. Miliardul şi cele 2,5 miliarde care sunt alocate se vor distribui pro rata tuturor. Nu o să facem niciun fel de selecţie pe un punctaj sau pe un criteriu care automat i-ar favoriza pe unii şi i-ar defavoriza pe alţii. Toată lumea va primi bani prin această măsură şi prin acest sistem pe care eu l-aş vedea mai generalizat în România, în general", a explicat Claudiu Năsui.
 
Acesta a mai menţionat că blocajul pe Măsura 3 "Granturi pentru investiţii acordate IMM-urilor" vine din absenţa bugetului şi că, odată cu aprobarea acestuia, măsura va fi deblocată.
 
"Întrebarea este cum procedăm exact, pasul următor, şi acest pas va fi agreat cu prim ministrul", a punctat Claudiu Năsui.
 
Bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a primit, joi, aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite, cu 32 de voturi ''pentru'' şi 17 ''împotrivă''.
 
MEAT are prevăzute pentru 2021 credite bugetare de 6,596 miliarde lei şi credite de angajament de 9,198 miliarde lei. Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 130,5 milioane de lei, iar pentru bunuri şi servicii este alocată o sumă de 41,99 milioane de lei. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările