Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

„Client misterios“, cel mai căutat loc de muncă din luna noiembrie. Topul angajatorilor care au atras cei mai mulţi candidaţi

0
5 Dec 2019 12:49:39
Autor: Afrodita Cicovschi
Poziţia de client misterios a atras peste 1.700 de aplicanţi FOTO Shutterstock
Poziţia de client misterios a atras peste 1.700 de aplicanţi FOTO Shutterstock

În luna noiembrie, candidaţii din domeniul financiar au continuat să fie cei mai activi în căutarea unui nou job. În total, peste 100.000 de căutări pentru un loc de muncă în acest domeniu au fost efectuate pe platforma BestJobs în perioada septembrie – noiembrie. La nivelul întregii pieţe, candidaţii au căutat în noiembrie noi oportunităţi profesionale în acelaşi ritm ca în luna precedentă.

Unul dintre joburile vedetă în luna noiembrie: client misterios
 
În luna noiembrie, joburile din domeniile financiar - contabilitate, inginerie şi transport au ocupat primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 70.000 de căutări în total. Angajaţii din resurse umane au continuat să fie activi în căutarea unui nou job şi în această lună, cu un total de peste 17.000 de căutări. Tendinţa a fost însă în scădere, numărul căutărilor fiind cu 24% mai mic faţă de octombrie.
 
Alte domenii cu un număr mare de candidaţi interesaţi să-şi schimbe jobul în luna noiembrie au fost inginerie (peste 18.000 de căutări), transport (peste 17.000 de căutări), medical & pharma (peste 14.000 de căutări), business process outsourcing (peste 13.000 de căutări), vânzări şi juridic, cu peste 12.000 de căutări fiecare. 
 
În acelaşi timp, joburile vedetă în luna noiembrie, care au atras împreună peste 3.000 de candidaţi, au fost poziţia de client misterios la compania News Challenge Marketing Research (1.791 aplicanţi), jobul de lucrător comercial la Takko Fashion (963 aplicanţi) şi poziţia de partener servicii clienţi în cadrul BCR (737 aplicanţi).
 
Continental Automotive Group, Rompetrol şi Enel, angajatorii care au atras cei mai mulţi candidaţi 
 
Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna noiembrie de către Continental Automotive Group (1.653 aplicanţi), Rompetrol (1.648 aplicanţi), Enel (1.544 aplicanţi), Banca Transilvania (1.541 aplicanţi), Oracle (1.507 aplicanţi), Deichmann (1.474 aplicanţi), First Bank (1.454 aplicanţi), MedLife (1.377 aplicanţi), Bergenbier (1.283 aplicanţi) şi Inditex (1.281 aplicanţi).
 
Pe lângă căutările de joburi pe platforma de recrutare online BestJobs, candidaţii au continuat şi în luna noiembrie să verifice joburile disponibile la companiile preferate, direct pe paginile de profil ale acestora din cadrul platformei. Astfel, topul companiilor cu cele mai multe aplicări spontane pentru poziţiile pe care le aveau deschise a fost condus de Deichmann, cu 65 de aplicări, Enel şi Penny Market, cu 62 de aplicări spontane fiecare, şi Takko Fashion, cu 56 aplicări spontane.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările