Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

CNAIR anunţă ridicarea restricţiilor de tonaj pe raza a 19 judeţe. Interdicţiile se menţin în 22 de judeţe afectate de caniculă

0
2 Aug 2021 17:27:22
Autor: Melania Agiu
FOTO: EPA
FOTO: EPA

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) anunţă, luni, că s-au ridicat restricţiile de tonaj (7,5 t) pe raza a 19 judeţe şi se menţin în 22 de judeţe afectate de caniculă.

„Având în vedere prognozele emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), CNAIR  informează conducătorii auto că luni, 02.08.2021, începând cu ora 16:00, s-au ridicat restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe reţeaua rutieră din judeţele: Caraş Severin, Timiş, Arad, Hunedoara, Sibiu, Alba, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Braşov, Mureş, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Botoşani.”, transmit reprezentanţii CNAIR.
 
Potrivit acestora, luni, în intervalul orar 12:00 – 20:00, rămân în vigoare restricţiile de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în judeţele afectate de caniculă, după cum urmează: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, Argeş, Giurgiu, Bucureşti, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călărasi, Tulcea şi Constanţa.
 
„Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă.”, transmite CNAIR.
 
Sursa citată menţionează că sunt exceptate de la această măsură transporturile de persoane, transporturile de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră; transporturi funerare; poştale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanţi; dar şi transporturi de mărfuri sub temperatura controlată.
 
Sunt exceptate şi transporturile pentru tractări vehicule avariate; pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate; transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole; transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.
 
Meteorologii au emis avertizări Cod galben de caniculă în opt judeţe din sudul şi estul ţării şi Cod portocaliu - val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat în 16 judeţe din Muntenia, Oltenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.
 
Alte avertizări, de data aceasta pentru instabilitate atmosferică şi furtuni vizează Transilvania, nordul Munteniei şi al Dobrogei şi zona de munte - Cod galben, respectiv Moldova - Cod portocaliu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările