Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

CNAIR a anunţat câştigătorul execuţiei lotului 4 al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Care este valoarea contractului şi când va fi gata

3
4 Mar 2021 21:17:43
Autor: News.ro

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă că CNAIR a anunţat câştigătorul execuţiei lotului 4 al autostrăzii Sibiu Piteşti, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni şi Curtea de Argeş, respective firma austriacă Porr. Specialiştii estimează că, dacă nu vor exista contestaţii, contracul de 2 miliarde ar putea fi semnat în martie.

”Astăzi CNAIR a anunţat câştigătorul execuţiei lotului 4 al autostrăzii Sibiu Piteşti, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni şi Curtea de Argeş. Este vorba de firma austriacă Porr. Dacă nu vor fi contestaţii contractul de 2 miliarde lei poate fi semnat în luna martie. Costul ridicat se datorează tunelului de 1,3km ce realizează trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului. Nodul rutier Tigveni din capăt e inclus de asemenea în acest lot, astfel că traficul poate fi descărcat în DN73C”, a anunţat, joi seară, Asociaţia Pro Infrastructură.
 
Potrivit Asociaţiei, în continuarea autostrăzii, de construirea lotului 5 Curtea de Argeş - Piteşti se ocupă firma italiană Astaldi. Contractul a fost semnat în martie 2020. Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urmă cu 7 luni, şi conţine perioada de proiectare 12 luni.
 
”Ne aşteptăm că în această primavară să vedem utilajele constructorului în teren. Ca de obicei, vă vom aduce fotografii ale şantierului, şi video din dronă. Adevărata utilitate a trecerii montane va veni doar odată cu construirea lotului 3, cel mai lung, scump şi dificil din toată autostrada A1. El realizează trecerea între Valea Oltului şi Valea Topolog, şi are 37km. Licitatţa cu pre-calificare se află în desfaşurare. În 27 noiembrie 2020 au fost depuse 15 candidaturi, şi asteptăm Compania să selecteze primele 6 companii cu care să continue licitaţia. Valoarea estimată pentru acest lot e 5 miliarde de lei”, a mai transmis organizaţia.
 
Potrivit Asociaţiei, cel mai întârziat lor este lotul 2, între Boiţa şi Cornetu.
 
”Procedura de licitaţie cu pre-calificare a fost lansată abia în luna decembrie 2020. Autostrada are 31 km de-a lungul defileului Oltului, cu un cost estimat de 4,6 miliarde lei.
 
Pentru final am lăsat lotul 1 între Sibiu şi Boiţa. Aceeaşi firmă Porr se ocupă de construirea acestuia, având un progres fizic de 31%. Estimăm că la finalul anului 2022 sau începutul anului 2023 poate fi dat în traffic”, au mai precizat reprezentanţii Asociaţiei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ion ion
4.03.2021, 23:01:07

Asociaţia Pro Infrastructură anunţă că CNAIR a anunţat câştigătorul.... Este vorba de firma austriacă Porr Pe vremea lui Ceausescu am facut barajul de la Bicaz si Vidraru cu romani, acum , pentru o sosea avem nevoie de austrieci....

-2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
4.03.2021, 23:30:35

Păi aproape un sfert din români au plecat! Cu cine să faci?! Eu nu găsesc un electrician, un instalator, un geamgiu...Cei pe care-i cunoșteam au murit de bătrânețe sau au emigrat...

-1 (9 voturi)
Realist
5.03.2021, 09:43:12

Ioane, lasa nostalgia ceausista - in "iepoca" aia nu se tinea cont de costuri, nu se tinea cont de vietile oamenilor, se lucra cu "hei-rup", si mai bine si mai prost. Tuneluri si viaducte nu prea am facut nici atunci ... Iar romanii, lucreaza si acum la aceste proiecte - sunt subcontractanti ai unor transnationale care au kno-how-ul si pot sa suporte (i)mobilizarile - sau chiar contractanti principali !! Uite: Spedition UMB, Tehnostrade, SA&PE Construct, Euroconstruct Trading ’98, Pa&Co International....

+3 (3 voturi)
Modifică Setările