Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

CNAIR a invitat Tirrena Scavi să semneze contractul pentru modernizarea sectorului DN2-A2 al centurii Capitalei

0
13 Feb 2020 14:22:05
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, joi, că a invitat compania Tirrena Scavi să semneze, până vineri, contractul pentru finalizarea lucrărilor de modernizare din sectorul DN2-A2 al Centurii Bucureştiului.

Bugetul alocat şi aprobat pentru execuţia lucrărilor în cursul anului 2020 este de aproximativ 98 milioane lei, fără TVA.
 
”CNAIR S.A. a invitat la sediul companiei antreprenorul Tirrena Scavi  ca până vineri, 14 februarie 2020, să semneze contractul  pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a DN Centura Bucureşti, sectorul DN2 ( E85, Km 12+300) – A2 (Km 23+750)”, se arată în comunicat.
 
După semnarea contractului, urmează constituirea de către antreprenor a scrisorii de garanţie de bună execuţie şi aprobarea ei de către beneficiar, apoi va fi emis ordinul de începerea a lucrărilor. Termenul pentru finalizarea lucrărilor  este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
 
”Menţionăm că exproprierile efectuate până la această dată sunt în conformitate cu limitele stabilite prin proiectul tehnic aprobat. În cazul în care, pe parcursul  execuţiei lucrărilor, se va constata că sunt necesare suprafeţe de teren suplimentare, Antreprenorul va fi responsabil de pregătirea şi predarea către Beneficiar a documentaţiei necesare în vederea promovării, de către beneficiar, a unei Hotărâri de Guvern pentru exproprierea suprafeţelor de teren suplimentare”, se arată în comunicat.
 
În ceea ce priveşte sectorul A1 – DN7, urmare rezilierii de către CNAIR, în data de 21 iunie 2019, a contractului de proiectare şi execuţie, este imperios necesară expertizarea tehnică, din punct de vedere calitativ şi cantitativ, a lucrărilor executate în cadrul contractului. Stadiul fizic al execuţiei lucrărilor, la data rezilierii, a fost de 86,5 %, potrivit CNAIR.
 
”Procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de servicii de expertizare tehnicp a fost demarată, iar preluarea amplasamentului de la vechiul antreprenor se va efectua după finalizarea expertizei tehnice şi emiterea raportului de expertiză şi a documentelor de proiectare pentru lucrările de remediere”, se arată în comunicat.
 
După preluarea amplasamentului se va proceda la demararea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea unui nou contract de execuţie lucrări în scopul finalizării lucrărilor conform proiectului tehnic aprobat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările