Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană confirmă că a refuzat întâlnirea cu Viorel Ştefan

50
17 May 2018 17:30:57
Autor: Afrodita Cicovschi

Comisarii europeni Moscovici şi Dombrovskis au confirmat joi că au refuzat întâlnirea cu vicepremierul României, Viorel Ştefan, scrie Business Review.

Pierre Moscovici şi ministrul Valdis Dombrovskis (vicepreşedinte pentru Euro şi dialogul social, responsabili şi de Stabilitatea financiară, servicii financiare şi piaţa pieţelor de capital) au confirmat că Guvernul României a trimis o cerere de întâlnire, în numele vicepremierului Viorel Ştefan, pentru această vineri.
 
„Reuniunile nu ar fi putut fi organizate de data aceasta, datorită angajamentelor anterioare în dosarele vicepreşedintelui Dombrovskis şi ale comisarului Moscovici”, au răspuns oficialii UE publicaţiei Business Review, cea care a semnalat miercuri refuzul oficialilor europeni de a se întâlni cu Viorel Ştefan.
 
Publicaţia precizează că, potrivit calendarului oficial al reuniunii publice a UE, postat pe site-ul Comisiei Europene, la data de 18 mai, la solicitarea reuniunii, niciunul dintre comisari nu a avut angajamente anterioare oficiale. Joi, Valdis Dombrovkis a participat la reuniunea Comisiei pentru afaceri economice şi monetare (ECON) a Parlamentului European.
 
Guvernul a ţinut să precizeze miercuri seară că vicepremierul Viorel Ştefan a stabilit o întâlnire cu comisarul european pentru Concurenţă, Magrethe Vestager, evitând să confirme sau să infirme faptul că oficialul român a fost refuzat de cei doi comisari.
 
Potrivit precizării trimise de Executiv redacţiei „Adevărul”, discuţiile cu Magrethe Vestager se vor axa pe situaţia Sidex Galaţi, ca urmare a adoptării de către Comisia Europeană a deciziei de autorizare condiţionată în cazul concentrării economice privind preluarea Ilva de către ArcelorMittal, dar şi pe alte cazuri cu impact pentru economia românească.
 
„Informaţiile apărute cu privire la celelalte componente ale programului apărute în presă sunt pure speculaţii”, mai spune Guvernul.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

50 Comentarii

gerula
17.05.2018, 17:46:16

De nu i-ar mai băga nimeni în seamă... sigur vor fi primiți( cu brațrlr deschise) la Moscova!

+2 (14 voturi)
Pitrea Piron
17.05.2018, 17:50:03

Actuala clasa politica (de la stanga la dreapta) trebuie sa primeasca si mai multe suturi pana cand realizeaza cat de incompetenta profesional si limitata intelectual este precum Tov Dragnea sef de Colhoz in Teleorman, tov Dancila, secretara de Colhoz in Teleorman si tov Stefan 'doctor in Economie' la universitatea Dunarea de jos Galati (cine a auzit de ea??). Ce sa discuti cu un doctor in economie la Dunarea de jos?? Disparitia somnului din baltile dunarii? Sau cum sa fi 'smecher'??

+8 (14 voturi)
_wakki m
17.05.2018, 18:40:02

viorel ștefan, uitați-vă la el cu moaca aia de bețiv și manglitor, nu numai că nu îți vine să îl primești în vizită dar trebuie să ai grijă la buzunare dacă te întâlnești cu el pe hol

+2 (10 voturi)
Românul obiectiv
17.05.2018, 19:23:18

O mare prostie! De când PSD-ul e asa prieten cu Moscova? Aveti ceva dovezi, sau dansati numai în hora #REZISTENTIILORI, care nu au alte argumente?

-11 (15 voturi)
_wakki m
17.05.2018, 19:46:17

pezede sunt prieteni cu cocina mascva de când se știu, măi Alioșa dovadă că unii din ei nici după ce ajung judecători la curtea constituțională nu se pot desprinde de vechiul nărav și merg la mascva să primească ordine dar lasă tu chestiile astea complicate, vezi mai bine pe unde s-a băgat ulei de baie la drogherie

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (50)

Modifică Setările