Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană a înregistrat notificarea privind ajutorul de stat acordat CE Oltenia

0
5 Dec 2020 12:30:12
Autor: Afrodita Cicovschi

Notificarea ajutorului de stat acordat Complexului Energetic Oltenia a fost înregistrată formal la Comisia Europeană. Este o etapă importantă a procesului de aprobare a Planului de Restructurare, rezultatul bunei colaborări între CE Oltenia, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice şi Consiliul Concurenţei.

Îndeplinirea acestui pas procedural permite Comisiei Europene să declanşeze procedurile interne de evaluare din partea tuturor departamentelor relevante. Este o perioadă în care continuă dialogul între CE Oltenia şi Comisia Europeană. 
 
”Demersul de aprobare a Planului de restructurare şi decarbonare urmează un parcurs procedural fără sincope pentru că autorităţile române au acţionat prompt, astfel încât Comisia Europeană să aibă la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare. Această nouă etapă dovedeşte, aşa cum am mai spus, că Planul de restructurare şi decarbonare este robust şi pragmatic, se bazează pe resurse importante pe care le vom folosi pentru a eficientiza activitatea complexului”, a declarat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia.
 
Memorandumul de aprobare a ajutorului de stat pentru CE Oltenia, în valoare de 1,3 miliarde de euro, a fost adoptat de guvern pe 18 noiembrie 2020. Această sumă, care reprezintă contribuţia de la buget a statului pentru implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, include si ajutorul de 251 de milioane de euro care a fost deja acordat companiei la începutul anului.
 
Costul total al implementării Planului de restructurare şi decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, prevăzut a se derula în perioada 2021 – 2025, este de aproximativ 3,5 miliarde de euro şi presupune investiţii pentru diversificarea surselor de energie, modernizarea activelor existente şi protecţia mediului, precum şi cheltuieli pentru eficientizarea activităţii CE Oltenia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările