Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Compania de autostrăzi a încheiat peste 1.200 de contracte de achiziţie publică în 2020. Care este valoarea cumulată a acestora

0
5 Mar 2021 10:53:00
Autor: Melania Agiu
FOTO: Facebook CNAIR
FOTO: Facebook CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat, în 2020, peste 1.200 de contracte de achiziţii publice cu o valoare care depăşeşte 3,6 miliarde de lei, ţinând cont că există şi circa 40 de contracte în cazul cărora nu este specificată valoarea, arată datele furnizate de oficialii platformei Confidas.ro.

Potrivit sursei citate, contractele aveau valori cuprinse între 1 leu şi 680 de milioane de lei şi, doar primele 20 de contracte cumulează 3,2 miliarde de lei, adică 88% din valoarea celor peste 1.200 în total, informează Ziarul Financiar.
 
”Familia Umbrărescu şi-a adjudecat tot podiumul, fiind câştigătoarea celor mai mare trei contracte, prin intermediul a două firme – Spedition UMB şi Sa & Pe Construct.”, transmit oficialii platformei, precizând că, Spedition UMB este controlată de Mirela Umbrărescu (89% din acţiuni), asociaţi fiind şi Dorinel Umbrărescu, Alexandru Teodor Umbrărescu şi Petru Răzvan Umbrărescu. Ultimii doi sunt şi cei care deţin Sa & Pe Construct, cu pachete egale de acţiuni.
 
Conform datelor Confidas, ”perla coroanei” este contractul pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea, unde Spedition UMB este responsabilă de câteva tronsoane. 
 
”Cealaltă companie a familiei Umbrărescu a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 3 din drumul expres Craiova-Piteşti (proiect în valoare de 670,7 mil. lei), dar şi pe cel pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii de centură Bucureşti (în valoare de 312,6 mil. lei).”, precizează sursa citată.
 
De asemenea, în noiembrie 2020, Asociaţia Construim România spunea, într-o postare pe Facebook, că tronsonul din drumul expres Craiova-Piteşti de care se ocupă compania familiei Umbrărescu ajunsese la ”un progres fizic de execuţie de 67% şi financiar de 32% pe cei aproape 40 de kilometri de drum expres”.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările