Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Compania Naţională de Investiţii ar putea realiza 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de 298 de milioane de euro

1
10 Jul 2019 21:00:49
Autor: News.ro
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Gheorghe Popescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, au susţinut, miercuri, o conferinţă de presă privind terenurile de sport ce vor fi realizate de CNI. Ar fi vorba despre 406.

Astfel, au fost prezentate cele trei proiecte tip ce vor fi implementate: Baza sportivă de Tip 1, Baza sportivă de Tip 2 şi Bază sportivă de Tip 2 pentru nevăzători.
 
„Valoarea estimată pentru baza sportivă de tip 1 este de 1,7 milioane de euro, pentru cea de tip 2 - 0,40 milioane euro, iar valoarea estimată pentru o bază sportivă destinată nevăzătorilor este de 57.500 de euro. În total, ar putea fi realizate 406 terenuri de sport cu o valoare estimată de aproximativ 298 de milioane de euro“, a informat ministerul.

După etapele necesare promovării indicatorilor tehnico-economici pentru fiecare dintre acestea, se vor demara procedurile de achiziţie publică privind contractarea lucrărilor de proiectare şi execuţie.
 
De asemenea, Vasile-Daniel Suciu şi Gheorghe Popescu au vizitat, miercuri, cele trei stadioane pe care se vor desfăşura meciuri în timpul Campionatului European de Fotbal 2020 şi au prezentat stadiul lucrărilor.
 
„Este extrem de important să urmărim în continuare termenele şi să verificăm în mod constant stadiul şi calitatea execuţiei lucrărilor la aceste obiective, nu numai pentru a ne respecta angajamentele, ci şi pentru a beneficia de baze sportive moderne, sigure şi eficiente, care să ridice Bucureştiul la un nivel de infrastructură sportivă similar cu cel al marilor oraşe europene“, a subliniat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.
 
La Stadionul Steaua, lucrările de infrastructură s-au executat în proporţie de 95%, iar în acest moment, se desfăşoară lucrări la partea de suprastructură a stadionului. Pentru Stadionul Giuleşti au fost finalizate lucrările de demolare a construcţiei vechi, se execută lucrări pentru incinta de piloţi foraţi, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să fie obţinută Autorizaţia de Construire.
 
Totodată, au fost finalizate lucrările de demolare a construcţiilor existente pe Stadionul Arcul de Triumf, iar luni, 8 iulie, au început lucrările de infrastructură la acest stadion (săpătura şi fundaţiile de beton armat), precizează comunicatul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cosmic
11.07.2019, 10:31:39

compania nationala de investitii ar trebui sa faca investitii care sa aduca provit, valoare adaugata sau alte avantaje economice. ce avantaje economice aduc acele terenuri de sport? le vindem la chinezi? de sport se poate ocupa ministerul sportului.