Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Compania din România care plăteşte 4 luni de concediu angajaţilor care devin taţi

0
2 Jun 2020 10:20:37
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Una dintre cele mai cunoscute companii din România a anunţat că plăteşte integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni, concedii parentale angajaţilor care devin taţi biologici, respectiv tuturor celor care devin părinţi adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Vodafone România anunţă cu bucurie introducerea unor concedii parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni. Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie 2020 şi se adresează tuturor angajaţilor care devin taţi biologici, respectiv tuturor celor care devin părinţi adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.
 
Începând cu data de 1 aprilie 2020, Vodafone România a introdus o nouă politică de resurse umane la nivelul întregii companii, dedicată angajaţilor care devin taţi biologici şi celor care devin părinţi adoptivi. Aceasta prevede dreptul la concediu parental de până la 16 săptămâni, cu salariul plătit integral de companie*, precum şi o reîntoarcere treptată la muncă, pentru ca aceştia să poată petrece mai mult timp alături de familiile lor. Astfel, la sfârşitul perioadei de concediu, angajaţii pot opta pentru un program redus la 30 de ore de lucru pe săptămână, pentru o perioadă ce se extinde până la 6 luni, şi un salariu plătit integral, conform contractului de muncă în vigoare. 
 
 “Acesta este un pas deosebit de important pentru Vodafone România, pe care îl facem cu mare bucurie şi încredere, deoarece vrem să fim alături de angajaţii noştri şi familiile lor. Ne dorim să conectăm societatea pentru un viitor mai bun, iar acest lucru porneşte chiar din interior, din cadrul echipei noastre. Venirea unui copil în familie este un moment special, de care ne dorim ca fiecare angajat Vodafone - mamă sau tată - să se bucure pe deplin, fără a avea grija carierei sau a salariului. În plus, credem cu tărie într-un mediu de lucru cât mai echilibrat din punct de vedere al beneficiilor şi sanselor pentru toţi angajaţii, motiv pentru care vom continua să oferim politici interne, programe şi proiecte dedicate dezvoltării şi bunăstării echipei Vodafone România” a declarat Anca Marcu, Director HR Vodafone România.
 
Noua politică de resurse umane va fi introdusă de către Vodafone Group la nivel global, în toate cele 22 de ţări în care îşi desfăşoară activitatea, în perioada 1 aprilie 2020 – 31 martie 2021. În cadrul grupului, noua politică de concedii parentale se extinde către toţi angajaţii ai căror parteneri devin părinţi pe cale biologică, precum şi celor care devin părinţi prin adopţie sau prin surogat, fiind adaptată în funcţie de cadrul legal al fiecărei ţări în care Vodafone operează. 
 
 
*În cazul angajaţilor cu roluri comisionabile, va fi acoperită doar partea fixă a salariilor.
 
 
Vodafone România este o divizie a Vodafone Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii şi tehnologie din lume, cu o vastă experienţă în comunicaţii, convergenţă şi Internet of Things, precum şi în promovarea serviciilor financiare mobile şi transformarea digitală pe pieţele emergente.
Vodafone Group are operaţiuni mobile în 22 de ţări, 42 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări. La 31 martie 2020, Vodafone Group avea 283 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, 25 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix şi 22 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.vodafone.com.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii