Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Compania Telekom, obligată în instanţă să elimine taxa pentru rezilierea anticipată a abonamentelor de telefonie

1
8 Feb 2016 17:45:53
Autor: Florel Manu
Telekom ar putea renunţa la clauza abuzivă pentru contractele de telefonie
Telekom ar putea renunţa la clauza abuzivă pentru contractele de telefonie

Telekom România utilizează o clauză abuzivă în contractele de telefonie, prin care impune plata unor despăgubiri de către clienţii care reziliază contractul înainte de termen, a decis Tibunalul Bucureşti.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a chemat Telekom în judecată în mai 2014, în urma plângerii unui client al companiei, nemulţumit de faptul că trebuie să plătească despăgubiri de sute de euro pentru rezilierea contractului înainte de termen, transmite Profit.ro.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 5 februarie, că această prevedere este abuzivă, a dispus eliminarea sa din toate contractele în curs, precum şi din cele viitoare şi a amendat Telekom, al treilea operator local după numărul de clienţi, cu 200 de lei.

„Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei inserate la pct. 3 din contractul încheiat de pârâtă cu clientul D. E. conform ofertei din 16.01.2014 (…) Obligă pârâta să modifice toate contractele de adeziune în curs de executare, precum şi să elimine clauza abuzivă din contractele preformulate de acelaşi tip, destinate a fi utilizate în cadrul activităţii profesionale”, se arată în dreptul dosarului înregistrat pe portalul instanţelor de judecată.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel.

Citiţi articolul complet pe Profit.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ro-lari
8.02.2016, 19:14:16

E veche ! Se numeste clauza nescrisa - desi este scrisa in Contract dar instantele considera nescrise orice clauze "contra naturii"! DNA ne-a captat atat de inutil atentiile incat uitam sa ne protejam atat fata de contractori cat si de politie - sunt chichite care raman ascunsa desi simple, putand sa va aparati si fara avocati! Dar cine are timp sa adune inteligenta cat e pe piata la vedere imoralitatea, scandalul ce place abrutizatilor!

Modifică Setările