Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienţii pentru zborurile anulate de pandemie

2
8 Apr 2020 20:25:00
Autor: Elena Deacu
Adina Vălean FOTO Mediafax
Adina Vălean FOTO Mediafax

Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienţii pentru zborurile anulate din cauza pandemiei COVID-19, a anunţat miercuri comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, care a respins cererile venite din partea transportatorilor pentru relaxarea regulilor UE şi renunţarea la obligaţiile privind despăgubiri la nivelul Uniunii Europene, scrie Reuters.

În timp ce companiile aeriene fac apel la ajutoare guvernamentale, transportatorii susţin că returnarea banilor pentru biletele cumpărate către sute de mii de clienţi îi va seca de bani.

Adina Vălean a afirmat pentru Reuters că legea Uniunii nu poate fi schimbată cu uşurinţă.

„Pentru a schimba orice prevedere a acestei legi ar fi nevoie de un sprijin larg din partea celorlalte instituţii”, a declarat Vălean în cadrul unui interviu telefonic, referindu-se la Consiliul şi Parlamentul European.

„Nu vom interveni asupra legislaţiei în acest moment”, a mai spus aceasta.

Organizaţiile pentru protecţia consumatorilor afirmă că unele din marile companii aeriene se eschivează deja de la respectarea regulilor de acordare a despăgubirilor, obligând clienţii să accepte vouchere în schimbul zborurilor anulate.

Vălean a admis problema lichidităţilor cu care se confruntă companiile, dar a afirmat că guvernele UE au alte mijloace prin care pot ajuta, pe care Comisia Europeană le analizează.

„Vrem să luăm în considerare o încurajare a consumatorilor să aleagă vouchere, dacă acest tip de instrument este garantat corespunzător printr-un fond guvernamental sau ceva similar”, a afirmat comisarul european.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Carmen Florea
9.04.2020, 00:40:57

Companiile sa dea banii inapoi ca au anulat ca nesimțiții zborurile oamenilor fara sa-i intrebe .

Pelayo Debbie
9.04.2020, 06:38:48

Comentariu considerat abuziv.