Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Companiile mici şi mijlocii au dat drumul la angajări. Ce salarii oferă

0
21 Aug 2019 12:54:28
Autor: Elena Deacu

Companiile mici şi mijlocii din România au dat drumul la angajări în 2019 şi caută peste 87.000 de angajaţi, în special în domeniile vânzări şi resurse umane.

Potrivit unei analize eJobs.ro, mai mult de 87.000 de joburi au fost scoase în piaţă de la începutul anului de angajatorii care fac parte din categoria companiilor mici şi mijlocii, numărul fiind în creştere cu peste 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (ianuarie – august).

Cele mai multe joburi au fost postate de companiile care activează în domeniul vânzărilor (2.115), fiind urmate de Resurse Umane (2.100 de locuri de muncă) şi Bănci (1.932). Următoarele în topul celor mai active IMM-uri, din punctul de vedere al angajărilor, sunt companiile din sectorul Achiziţiilor, cele din Alimentaţie / HoReCa şi Transport / Distribuţie.

De cealaltă parte a clasamentului, cu mai puţin de 200 de locuri de muncă disponibile de la începutul anului şi până în august se află companiile cu activităţi în Service-uri şi Reparaţii, cele din Farma, Petrol şi Gaze şi Asigurări.

„Companiile mici şi mijlocii au avut un an de creştere impresionantă şi au ieşit la «vânătoare» de candidaţi, oferind, în multe cazuri, condiţii similare cu marii jucători multinaţionali. Vorbim aici nu doar de pachete salariale şi beneficii extrasalariale, ci şi de perspective de dezvoltare, flexibilitate şi promisiunea unor proiecte atrăgătoare. Din toate aceste motive, şi candidaţii sunt destul de atraşi de joburile din astfel de companii, mai ales cei tineri şi foarte tineri, care caută mai degrabă experienţe care să-i dezvolte decât salarii mari”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

În acest moment, în România sunt peste 600.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, care cumulează mai bine de jumătate din numărul total de angajaţi de pe piaţă. Salariul mediu net pe care îl câştigă un angajat care lucrează într-un IMM este de aproximativ 700 de euro pe lună.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările