Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Conducerea Raiffeisen clarifică: Plecarea din România nu este o opţiune. Nici vorbă de exit!

2
13 Mar 2019 20:36:41
Autor: Elena Deacu
Johann Strobl CEO Raiffeisen Bank International FOTO AFP
Johann Strobl CEO Raiffeisen Bank International FOTO AFP

Atât conducerea grupului Raiffeisen Bank International (RBI), cât şi cea a Raiffeisen Bank România susţin că banca nu va pleca din România.

„Plecarea din România nu este o opţiune pentru noi. Când am spus de re-evaluare ne-am referit la o posibilă redimensionare a businessului”, a declarat pentru Bloomberg Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International, potrivit Hotnews.

Precizările lui Strobl vin după ce, miercuri dimineaţă, el a afirmat, într-o conferinţă internaţională, că „va trebui să reevaluăm operaţiunile din România”, sugerând că acest lucru se va întâmpla din cauza taxei pe activele bancare, al cărei impact „încă nu poate fi determinat”.

Şi Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România, a clarificat pentru profit.ro că nu se pune problema dacă banca rămâne sau nu în România. „Eu nu pot să comentez comunicările făcute de acţionarul meu în Raportul Grupului, dar cu siguranţă ştiu, pentru că mi s-a zis foarte clar, că nu se pune problema dacă rămânem în România. Nici vorbă de exit!”, a spus el.

Raiffeisen Bank International (RBI) deţine 8,97 miliarde de euro, sau aproximativ 6% din activele sale în România. În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care deserveşte aproximativ două milioane de clienţi persoane fizice, 100.000 IMM-uri şi 5.600 de companii. Reţeaua băncii în România numără 451 de unităţi, peste 1.000 de ATM-uri, aproximativ 19.000 de EPOS-uri şi 189 de MFM (automate multifuncţionale).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tepes
14.03.2019, 07:56:46

Nașpa, nu?

Ghita Bizonu'
14.03.2019, 13:05:40

E ..... cum ba ziceam ..nu fuge cainele de la macelarie!!! Insa domnii s-au speriat ca poate deponentu de rand (poolime, bizon,prostime) ii ia in serios si retrage baniii .. Cestie cam nashpa ca au depozite de 33 mld lei ......