Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Consumatorii casnici de energie ar putea reveni în piaţa reglementată. Virgil Popescu: Se poate face inclusiv prin Directiva 944

15
19 Jan 2022 16:19:08
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Consumatorii casnici de energie ar putea reveni la piaţa reglementată, propunerea fiind deja avansată în şedinţa coaliţiei de guvernare, a declarat miercuri ministrul Virgil Popescu, adăugând că acest lucru se poate face inclusiv printr-o directivă.

„Am propus în şedinţa coaliţiei reglementarea pentru partea casnică”, a spus Virgil Popescu, precizând că reîntoarcerea consumatorilor casnici în piaţa reglementată se poate face inclusiv printr-o directivă la nivel european, care prevede intervenţia pe preţuri, pentru o perioadă scurtă de timp.
 
”Noi am propus în şedinţa coaliţiei reglementarea pentru partea casnică. Lăsaţi-ne să vedem scenariile şi preţurile cum evoluează”, a spus ministrul. 
 
Virgil Popescu a arătat că se poate reveni la piaţa reglementată, pentru o perioadă scută de timp şi având şi directiva 944 transpusă, care spune că se pot face intervenţii pe preţuri, pe o perioadă limitată. 
 
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că în opinia sa, preţul din energie, de la 1 aprilie, va trebui reglementat, pe o perioadă de şase luni. 
 
”Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat. Pe o perioadă de şase luni, legea ne lasă să facem aces lucru”, a spus preşedintele PSD, arătând că trebuie depăşite aceste două luni şi apoi celelalte şase. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

leuldinpanjshir99
19.01.2022, 16:32:49

Intr-o piata care numai concurentiala nu e, vezi baietii destepti, consumatorii din Romania nu trebuiau sa ajunga niciodata sa suporte "beneficiile liberalizarii". Dar cand la butoane sunt niste inconstienti precum libertarianul CaCitzu care o tot tinea langa cu "taxele sunt un furt" si exaltatii userici care cantau pe toate vocile "beneficiile liberalizarii", multi au fost chinuiti inutil.

+1 (19 voturi)
Ion Bubu
19.01.2022, 17:11:51

Mai postac grup infractional, nu te mai enerva ca poate faci un infarct ceva!

-7 (9 voturi)
leuldinpanjshir99
19.01.2022, 17:24:38

@Bubu: Se vede ca bubui de 'telijent ce esti ... Sau poate oi fi postac platit de bajetii dashtepti din energie ...

+2 (14 voturi)
dumitru bogdan
19.01.2022, 17:33:27

Eu am contract semnat după legile date de tine. Îmi spuneai ce bine este. Până în iulie nu îmi convine.

-14 (18 voturi)
dumitru bogdan
19.01.2022, 17:44:17

La gaz am semnat pe doi ani. Nu am inca probleme. Un contract este anulat de instanta nu de directiva ta. Sau de voința părților.

-16 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările