Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Consumul zilnic de gaze naturale ar putea ajunge la 60 de milioane de metri cubi, pe fondul temperaturilor scăzute

0
21 Jan 2016 13:45:19
Autor: Florel Manu
Temperaturile scăzute au crescut consumul de gaze
Temperaturile scăzute au crescut consumul de gaze

România ar putea înregistra un consum de 60 milioane de metri cubi de gaz pe zi dacă temperaturile se vor menţine în continuare scăzute.

Potrivit ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, România a depăţit consumul mediu de gaz pe timp de iarnă care este de circa 50 de milioane de metri cubi pe zi. Oficialul spune că o parte din gazul necesar în această perioadă este din import.

„Avem o mică componentă de import. Ea variază de la zi la zi. Este vorba de operatori economici sau distribuitori care îşi asigură necesarul din sursele pe care le consideră cele mai convenabile”, a declarat Grigorescu, citat de Agerpres.

Acesta a ţinut să precizeze că, în acest moment, sistemul energetic naţional este stabil, însă precizează că fenomenele meteo au pus probleme celor care administrează acest sector.

„Trebuie să vorbim de siguranţa funcţionării sistemului şi aici vorbim de gaz, de energie electrică, de grupurile pe cărbune. Trecem printr-o perioadă extrem de geroasă, o perioadă care nu s-a încheiat, au fost şi intemperii. La începutul săptămânii am văzut linii de înaltă tensiune sau de medie tensiune smulse de vânt, stâlpi culcaţi la pământ. S-a intervenit în toate aceste situaţii. Au lucrat câteva sute de oameni la temperaturi foarte scăzute. S-a reuşit reconectarea tuturor consumatorilor”, a adăugat Grigorescu.

Şi consumul naţional de energie electrică a crescut în aceste zile geroase la niveluri record de peste 9.400 de MW, potrivit datelor Transelectrica, în condiţiile în care, într-o zi normală de iarnă, consumul nu depăşeşte 9.000 de MW.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările