Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Continental Automotive angajează 1.000 de persoane. CEO: Criza cipurilor se va termina cândva în 2022. Recomand ferm angajaţilor să se vaccineze

6
23 Oct 2021 06:20:28
Autor: Afrodita Cicovschi

Christian von Albrichsfeld, CEO Continental Automotive România, a afirmat că vrea să angajeze 1.000 de persoane şi că a recomandat ferm angajaţilor să se vaccineze, altfel anul viitor vor exista 3 categorii de oameni: vaccinati, trecuţi prin boală şi cei care nu au supravieţuit.

„Medicii ne spun că trebuie să ne vaccinăm ca să scăpăm. Specialiştii spun că anul viitor vor fi trei categorii de oameni: vaccinaţi, care au făcut boala şi cei care nu au supravieţuit. Am luat măsuri, avem centre publice pentru vaccinare, am făcut şi campanie cu experţi, care au discutat cu angajaţii”, a spus Christian von Albrichsfeld la Dezbaterea CONFIDEX - Incertitudini de toamnă

Legat de efectele problemei privind furnizarea de cipuri, această situaţie se va rezolva cândva în 2022.

"Avem problemă în lanţul de furnizare, acolo o să ai avem surprize, cred. Probleme cu minusul în producţie nu cred că vor fi. Acum se cumpără maşini, cerere este pe piaţă, dar cipurile nu sunt livrate într-un timp foarte scurt, nu aşa cum am avea nevoie noi de ele", spune Chris¬tian von Albrichs¬feld.

Acesta consideră că există o aglomeraţie de crize.

Criza de cipuri – piaţa a fost foarte dinamică în primul semestru 2020, am scăzut comenzile pentru cipuri, care ajung să fie livrate în 9 luni. Digitalizarea a fost forţată foarte mult prin criza sanitară şi asta a contribuit la criza cipurilor. Până e posibil să creştem partea de furnizare de cipuri chiar prin creşterea capacităţii furnizorilor, durează 2-3 ani. Dacă mai continuăm cu valuri de Coronavirus, vom vedea consecinţele în 2022.

Probleme au existat şi pe lanţul de aprovizionare, au fost cutremure în Japonia, sau probleme meteorologice în Texas, SUA, care nu au fost anticipate.

De asemenea, în Energie au crescut preţurile, au fost probleme şi pe piaţa lemnului şi a materialelor de construcţie. Iar criza energetică în industrie este foarte accentuată.

"Salariul minim pe economie a crescut cu 170% în ultimii 7 ani. Productivitatea în industrie nu a putut ţine pasul cu asta. Producem mai puţin decât am primit bani. Pe de altă parte, numărul de angajaţi la stat a crescut şi salariul mediu de la stat este cu 40% mai sus decât la privat. Cererea a crescut, dar producţia nu ţine cont de asta şi o vedem în inflaţie. Trebuie să creştem productivitatea şi să nu mai creştem artificial salarii. Avem nevoie de oameni care lucrează. 23% din populaţie lucrează în agricultură. În ţările din vest procentul e la 3-4%. Trebuie să ridicăm producţia, să combatem inflaţia", a spus el.

Căutăm să angajăm acum încă 1.000 de oameni.

"Am investit peste 150 milioane euro în ţară. Suntem în industria de automotive într-o transformare foarte mare şi avem nevoie de oameni, mai ales în inteligenţa artificală (AI) şi cyber security. Sunt locuri de muncă cu valoare adăugată. Avem posibilitatea să creştem şi cantitativ şi calitativ", a precizat el.

Nicio companie nu e pregătită să crească cu 10% costurile, a precizat el. Trebuie să ţinem oamenii în IT în ţară şi să nu mai plece în străinătate la muncă, ar fi foarte grav pentru economia României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Dinca Aurel
23.10.2021, 09:10:37

Nu mai sunt slugi? Iti faci 1000 in rezerva?

-9 (9 voturi)
Ionel Marcu
23.10.2021, 10:56:00

Ce vrei, Dincă, nu puteți lucra toți la stat sau bișniță, mai e nevoie și de oameni care să producă și să plătească taxe!

+8 (8 voturi)
Adrian Andrei
23.10.2021, 10:56:48

Iti faci cont nou la fiecare 2 zile? Iti faci si de rezerva? Ieri ti-au fost sterse vreo 7 conturi!

+20 (20 voturi)
SPC Manase
23.10.2021, 11:04:32

Se zvoneste ca multi au plecat in UK asa ca-i mare lipsa.

-8 (8 voturi)
Roy Walker
23.10.2021, 13:27:16

Cititori ai discutiilor BTL, ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! Cat timp conturile trollilor platiti nu vor fi suspendate, acest mesaj va continua sa apara. Luv u!

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările