Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Continuă campania de informare adresată lucrătorilor sezonieri. Cu ce se ocupă românii plecaţi la muncă în Austria

0
5 May 2021 19:50:23
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Circa 120.000 de români trăiesc, în prezent, în Austria, dintre care un număr de 30.000 lucrează în servicii de îngrijire şi au, conform legislaţiei din Austria, statut de persoane fizice autorizate, a transmis, miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Aceasta a avut o întâlnire cu ambasadorul Austriei la Bucureşti, Isabel Rauscher, cu care a discutat despre vulnerabilităţile cu care se confruntă românii care activează în serviciile de îngrijire.
 
„Am apreciat preocuparea manifestată de doamna Ambasador faţă de problemele punctuale ale acestei categorii de personal, în Austria existând de altfel deschidere faţă de posibilitatea modificării legislaţiei pentru ca drepturile personalului din îngrijire să fie mai bine protejate”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Conform acesteia, un subiect important al discuţiei a fost efortul comun al celor două ţări de a oferi informaţii corecte şi complete românilor care merg la muncă în Austria. 
 
„Campania de informare adresată lucrătorilor sezonieri, demarată de Ministerul Muncii, are un „corespondent” în Austria, în campania prin care autorităţile din această ţară şi-au propus la rândul lor să informeze lucrătorii străini asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au. Există un astfel de ghid editat de autorităţile austriece în limba română, tocmai pentru ca lucrătorii noştri să aibă acces mai facil la informaţii. ”, transmite Raluca Turcan.
 
Ministrul a menţionat că, în cadrul întâlnirii au mai fost discutate şi subiecte care ţin de priorităţile Ministerului Muncii în perioada următoare: reforma pensiilor şi a salarizării în sistemul public, digitalizarea Ministerului şi a instituţiilor din subordine, precum şi finanţarea europeană pentru proiecte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările