Continuă exproprierile pentru Autostrada Transilvania. Drulă: În următoarele săptămâni vom emite autorizaţia de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura
Foto: Facebook Asociatia Pro Infrastructura

Hotărârea pentru ultimele exproprieri de culoar necesar în judeţul Sălaj pentru Autostrada Transilvania a fost adoptată în şedinţa Executivului, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Este vorba de sectorul dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău (lung de 13,5 km, în valoare de 384 milioane de lei). Antreprenorul a depus deja proiectul pentru autorizarea lucrărilor, iar în următoarele săptămâni vom emite autorizaţia de construire şi vor începe lucrările (18 luni - termen de execuţie)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia şi pe alte sectoare ale acestei autostrăzi, dintre Cluj şi Oradea, sunt veşti bune. „Spre exemplu, pe Nădăşelu-Mihăieşti, în capătul dinspre Cluj, unde se lucrează intens, din această primăvară. Celelalte sectoare sunt fie cu contracte semnate, aproape de debutul lucrărilor, fie în licitaţie”, a transmis Drulă.

La sfârşitul lunii martie, ministrul Transporturilor anunţa că a scos de la sertar proiectul Autostrăzii Braşov- Făgăraş, care este o parte din Autostrada Transilvaniei, şi a lansat la momentul respectiv licitaţia pentru proiectul tehnic. Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul - parte din Autostrada Transilvania – a fost scos la licitaţie pentru completarea studiului de fezabilitate şi pentru elaborarea proiectului tehnic.

La sfârşitul lunii februarie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţa că au fost depuse 12 oferte pentru proiectarea şi execuţia a 41 km din Autostrada Transilvania, inclusiv a Tunelului Meseş. Era vorba de construirea a 65 de viaducte, poduri şi pasaje, valoarea contractului depăşind 3,9 miliarde de lei, fără TVA.

Autostrada A3 este o autostradă în construcţie, ce porneşte de la Bucureşti şi ajunge până la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria de la Borş. Autostrada va lega oraşele Bucureşti, Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Turda, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Lungimea totală planificată a autostrăzii este de 584 km.

La elaborarea planului iniţial, autorităţile române au împărţit Autostrada A3 în două proiecte independente: Autostrada Bucureşti–Braşov şi Autostrada Braşov–Cluj–Borş, intitulată şi Autostrada Transilvaniei, punctul comun fiind oraşul Braşov.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite