Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Copiii mai mici de 3 ani, exceptaţi de la plata întreţinerii. Florin Roman: Părinţii pot folosi mai bine aceste cheltuieli

3
13 Apr 2021 17:46:52
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Florin Roman
Foto: Facebook Florin Roman

Senatul a adoptat, luni, în plen, propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor în sensul exceptării copiilor mai mici de trei ani de la plata cheltuielilor repartizate într-un imobil după numărul de persoane.

"Copiii până la împlinirea vârstei de trei ani sunt exceptaţi de la plata cheltuielilor repartizate după numărul de persoane", prevede proiectul de act normativ amendat de Comisia pentru administraţie publică a Senatului, potrivit Agerpres.
 
Astfel, proiectul, iniţiat de deputatul liberal Florin Roman, a primit 134 voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”.
 
Acesta a explicat, în expunerea de motive a proiectului de act normative, că "plata întreţinerii casei scării unui bloc este achitată de părinţi, iar copilul nu poate folosi liftul singur, nu poate utiliza lumina electrică de pe holuri decât în prezenţa părinţilor sau a unui adult".
 
"Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii", susţine Roman.
 
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Madafakaa
13.04.2021, 18:00:10

Pai de ce draga domnule sa fie exceptati? Nu mananca, nu fac treaba 2, nu produc gunoi, nu urla cate 10 ore pe zi de nu mai au ceilalti locatari liniste? Copiii sub 3 ani ar trebui bagati de 2X la intretinere.

+1 (1 vot)
M Costi
13.04.2021, 18:17:28

"Cheltuielile alocate fiecărui copil în vârstă mai mică de trei ani pentru întreţinerea blocului pot fi folosite de părinţi mai bine pentru costurile creşterii acestor copii" Initiativa populista , vizeaza castig electoral ! Exista multe contraargumene , problema a fost prezentata pe larg intr-un articol recent al lui Gelu Puscas , in Adevarul .

+1 (1 vot)
M Costi
13.04.2021, 18:22:52

"Scutirea copiilor de la întreţinere: ce se poate şi ce nu se poate" , de Gelu Puscas , Adevarul , 15 februarie 2021, 13:58

Modifică Setările