Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Corina Creţu a prezentat raportul de ţară privind România: Sărăcia rămâne o problemă, iar inegalităţile regionale cresc

2
22 Mar 2019 11:46:51
Autor: Afrodita Cicovschi

Raportul de ţară privind România, lansat oficial vineri, arată că sărăcia rămâne o problemă şi că inegalităţile regionale cresc, iar birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.

„Am prezentat, în această dimineaţă, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene de la Bucureşti, Raportul de ţară din cadrul Semestrului European.
 
La o primă vedere, aceste discuţii par a fi extrem de tehnice, însă, este vorba, la modul cel mai simplu, despre bunăstarea românilor”, explică comisarul european.
 
Comisia Europeană a publicat, la final lunii februarie, raportul de tară pentru fiecare stat membru. „În cazul României, acest raport arată că sărăcia rămâne o problemă importantă şi că inegalităţile regionale cresc. În al doilea rând, dezvoltarea ţării este condiţionată de capacitatea administrativă. Birocraţia, responsabilităţile şi resursele fragmentate, toate acestea împiedică asigurarea serviciilor publice de calitate şi blochează investiţiile.
 
Dar nevoia de mai multe investiţii există şi se manifestă acut mai ales în educaţie, sănătate sau incluziune socială, în infrastructura de transport, energie şi mediu. Cred că investiţiile în aceste domenii ar contribui semnificativ la creşterea economică solidă şi pe termen lung a României”, spune Corina Creţu.
 
Trebuie avut în vedere că România are nevoie de investiţii diferenţiate la nivel regional şi de politici adaptate, flexibile, care să răspundă nevoilor şi provocărilor de la nivel local, adaugă comisarul pentru Dezvolare Regională. „Totodată, cred că e important să ne amintim cu toţii că datoria noastră, a fiecăruia dintre noi - cei care temporar ocupăm diverse funcţii publice la nivel naţional sau european - este de a face tot ce ţine de noi pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a românilor”, scrie Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

marius cristian
22.03.2019, 14:56:02

aceasta chioamba nesimtita si ingrata , curvistina inveterata a maciucilor negroide americacane , isi traieste ultimele zile ca europarlamentar si tot de soparle se tine....

-2 (2 voturi)
val petru
22.03.2019, 15:45:15

Saracia in Romania este multisecular istorica si usor endemica, datorata mai ales lenei, hotiei si superficialitatii specific moldo-valahe. Acestea si conduc la "inegalitatile regionale", cu referire la provinciile istorice, mai ales Moldova & Valahia sudica vs. Transilvania. Iar cand cineva din institutiile UE vine si ne spune adevarul evident si crud in fata, gitanizam imediat prin injuraturi si insulte. Hoti si lenesi, dar fuduli si cu coada sus, suntem de rasul si dispretul Europei, emigarm cu milioanele, dar ragaim pretentii de anexare ("revenire la sanul Patriei-mama") a celei mai sarace tari din toata Europa, Rep. Moldova. De saraci si prosti ce suntem, sa devenim si mai saraci, mai dispretuiti si mai respinsi de lumea civilizata.