Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Corina Creţu răspunde acuzaţiilor ministrului Transporturilor că nu apără interesul poporului român: România nu are duşmani la Bruxelles

6
11 Apr 2019 20:49:07
Autor: Elena Deacu
Corina Creţu FOTO Facebook
Corina Creţu FOTO Facebook

Comisarul european Corina Creţu i-a răspuns ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, care a acuzat-o că nu apără interesul poporului român, spunând că România nu are duşmani la Bruxelles şi că depinde doar de autorităţile de la Bucureşti ca dezvoltarea infrastructurii de transport să fie accelerată.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a atacat-o, miercuri seara, pe Corina Creţu, spunând că nu a apărat interesele ţării la fel ca alţi comisari europeni. „Anumiţi români care au fost acolo mandataţi şi trimişi acolo de către poporul român, care trebuiau să apere interesul poporului român… Mă refer inclusiv la doamna Corina Creţu. M-am uitat la ceilalţi comisari europeni. În general, şi-au apărat de mult ţara şi obiectivele din ţara lor”, a afirmat Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai acuzat-o pe Corina Creţu că „face o confuzie între Autostrada Moldova, care este Coridorul, 9 şi Autostrada Unirii”.

„Doamna Corina Creţu ar face bine, ca şi român, pentru că este europarlamentar, să spijine mai mult proiectele pe care Guvernul le-a iniţiat”, a mai spus Răzvan Cuc, într-o emisiune la Digi24.

Corina Creţu a răspuns, joi, într-o postare pe Facebook, acuzaţiilor lui Răzvan Cuc, trecând în revistă şi proiectele de infrastructură pentru care guvernul a anunţat că a trimis cereri de finanţare către Comisia Europeană şi încă nu a făcut-o.

Postarea Corinei Creţu:

„Bună seară tuturor. În legătură cu afirmaţiile eronate cu privire la Autostrăzile Moldova şi Unirii, doresc să fac următoarele precizări, care pot fi verificate de orice ziarist onest prin intermediul Biroului de Presă al Comisiei Europene:

Este regretabil că şi acum reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti cred că este mai util să aibă abordări politice, decât să acţioneze pentru a atrage banii europeni destinaţi marilor proiecte de infrastructură.

  • Abordarea ministrului Cuc este una păguboasă, care, cu siguranţă nu ajută România.
  • Campania electorală nu poată fi folosită ca scuză pentru a ignora semnalele Comisiei Europene sau îngrijorările pe care, personal, le-am exprimat în mai multe rânduri.
  • În ciuda celor afirmate public de ministrul Transporturilor, Comisia Europeană nu a primit până la acest moment nicio solicitare de finanţare pentru autostrada Moldovei. În fapt, autorităţile române au informat că vor transmite în ultima parte a anului 2020 o solicitare de finanţare pentru un drum expres Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani.
  • De asemenea, nu există cerere de finanţare pentru niciun troson din ceea ce public este denumit autostrada Unirii. În ceea ce priveşte studiile de fezabilitate, acestea nu trebuie transmise la Bruxelles. Ele reprezintă o fază premergătoare.
  • În ceea ce priveşte Podul de la Brăila, autorităţile române ne-au comunicat că vor transmite o cerere de finanţare în acest sens, în a două parte a anului în curs. Evident, Comisia aşteaptă această solicitare, pentru a finalizată din punct de vedere al impactului economic şi viabilităţii.
  • În luna martie a acestui an, Comisia Europeană a fost în mod concret informată doar despre următoarele proiecte pentru care autorităţile române ar urma să ceară finanţare: Podul de la Brăila, Autostrada Sibiu-Piteşti şi drumul expres Craiova-Piteşti.
  • Uniunea Europeană are toată disponibilitatea de a ajuta România să se îşi dezvolte infrastructura de transport, pentru că aşa ceva este în interesul întregii Europe. Depinde doar de autorităţile de la Bucureşti ca lucrurile să fie accelerate. România nu are duşmani la Bruxelles”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

🖕
11.04.2019, 20:57:08

Cam obraznic domnișoru Cuc-și-altă-pasăre!

+5 (5 voturi)
otto willy
11.04.2019, 21:59:02

Dupa ce ca nu are habar de nimic, pasarea maiastra cu cap de b.. minte de se indoaie Turnul Eiffel si nici nu se gandeste sa faca ceva pentru banii pe care-i primeste lunar de la poporul roman!

+4 (4 voturi)
GAN
11.04.2019, 22:49:16

chiar daca (domnu) CUC isi iteste capul tot degeaba... n-ajunge nici pana la genunchiul borastei

+2 (2 voturi)
Dan DanDaniela
11.04.2019, 23:13:43

Cucule- si neuronul tau e singur cuc= pe cine crezi ca manipulezi?

+1 (1 vot)
ovidiu preda
12.04.2019, 07:18:34

Asta a inceput sa cârâie doar cind a vazut ca nu mai e pe list de parlamentare pina atunci liniste si unde s-a dus? Acolo unde au trecut-o, de aici se vede ca e doar interesata

Vezi toate comentariile (6)