Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

„Cornul şi Laptele“ ar putea fi eliminat. Teodorovici pune la îndoială necesitatea măsurii

9
10 Jul 2019 19:41:58
Autor: Elena Deacu

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici susţine că măsuri sociale precum „Cornul şi Laptele” vor fi analizate în Guvern şi în Coaliţie pentru a vedea dacă şi-au realizat scopul.

„Sunt măsuri foare bune, măsuri care ajută populaţia. O analiză pe toate aceste programe e de bun simţ să fie făcută pentru a vedea dacă şi-au atins scopul pe care l-am avut la începutul acestora. Un set de măsuri se va propune în Guvern, în Coaliţie, pentru a vedea dacă le luăm sau nu, pe anumite zone. Toate au ca bază sau ca punct de plecare această dorinţă a noastră fermă de a cheltui banul exact cum este corect”, a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă, potrivit HotNews.

El a precizat că sunt momentan propuneri în acest sens, nu le poate spune, dar vor fi luate măsuri.

Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a spus, la rândul său, că programul „Cornul şi Laptele” ar putea fi înlocuit.

„Cred că ştiţi că în bugetul pe anul acesta au fost alocaţi bani, cel puţin la Ministerul Educaţiei, pentru infrastructură la masa caldă în şcoli. Evident că, dacă nu mă înşel, suma este de peste 200 milioane lei, şi anul viitor vom avea o sumă vizavi de acest subiect şi atunci când vom avea finalizată, la nivelul unităţilor şcolare, infrastructura necesară pentru ca toţi copiii să beneficize de masă caldă în şcoli. Evident că se va dispune o discuţie vizavi de programul menţionat. Mai e util programul Laptele şi cornul în condiţiile în care există varianta unei mese calde? La momentul respectiv va fi o asemenea discuţie, dar nu impusă de restricţii bugetare, ci de lucrurile practice pe care ni le-am propus”, a precizat el, potrivit HotNews.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

inuendo
10.07.2019, 20:04:33

Pentru foarte mulți copii amărâți, asta era cam singura hrană zilnică... Pzdiștii nu se-ating de pensiile, sinecurile și lefurile pe care și le-au votat. Ei au ce au cu copiii!

+5 (7 voturi)
gigione deladolj
10.07.2019, 20:46:52

Trebuie date selectiv. La orașe, se bat cu ele, le aruncă pe fereastră, e un jaf. Sunt prea smekeri să aibă nevoie, pe ei îi freacă ce blugi sa și ia din mall. La sate e alta chestie.

-2 (4 voturi)
Argon Litium
10.07.2019, 21:20:23

gigione cel pios mai baietu tu esti jeniu meriti sa fi parlamantar pesedist :)

+2 (2 voturi)
mitrut
10.07.2019, 20:56:45

Copiii pesedistilor de frunte n-au nevoie, prin urmare nici ceilalti!

+4 (4 voturi)
leuldinpanjshir99
10.07.2019, 21:09:22

Elimina Chiparosu o realizare din vremea lui Bombonel?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)