Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Creşterea pensiilor cu 40%, propusă de PSD, discutată în Parlament

9
16 Sep 2020 09:29:17
Autor: Afrodita Cicovschi
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune Parlamentului două proiecte de modificare a rectificării bugetare.  Foto Inquam Photos
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune Parlamentului două proiecte de modificare a rectificării bugetare.  Foto Inquam Photos

Creşterea pensiilor cu 40% propusă de PSD, nu cu 14% aşa cum a aprobat Guvernul PNL la rectificarea bugetară, va fi discutată miercuri în şedinţa Camerelor reunite ale Parlamentului de la ora 15,00.

Marcel Ciolacu a anunţat că va propune birourilor permanente reunite să fie convocat un plen reunit al Parlamentului pentru a vota proiectele de lege. El a reinterat că PSD a amendat proiectul pentru ca pensiile să crească cu 40% şi nu cu doar 14% cât a propus PNL.
 
„Miercuri (16 septembrie - n. red.) vom propune Birourilor permanente reunite să facem un plen comun şi să avem în discuţie rectificarea bugetară unde vom face modificarea ca mărirea pensiilor să nu fie de 14%, să fie în continuare de 40% cum este scris în lege.
 
Vom mai propune să fie alocată o sumă către Start-up Nation, fiindcă acest proiect şi oamenii care au accesat acest proiect au fost uitaţi de către Guvernul PNL. Şi nu în ultimul rând, o echilibrare directă, transpartinică către autorităţile locale, către consiliile judeţene şi primăriile municipii reşedinţă de judeţ, deoarece prin hotărârea Guvernului emisă de către domnul prim-ministru Orban a avut grijă întâi de mita electorală şi de primarii pe care i-a cumpărat de la PSD, acestora alocându-le 60 de milioane de lei, iar la primăriile municipii reşedinţă de judeţ, nicio primărie sub administraţia PSD nu a primit niciun ban. Toţi banii au fost direcţionaţi către administraţiile conduse de PNL”, a anunţat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD de marţi.
 
Liderul senatorilor PSD Radu Preda a anunţat vineri noi amendamente pe care social-democraţii le vor avea la proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pe acest an. Astfel, PSD susţine din nou amendamentul de creştere a punctului de pensie cu 40% şi alocarea a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori, în contextul în care programul Start Up Nation, iniţiat de PSD a fost un succes.
 
Alt amendament al PSD anunţat de Radu Preda este direcţionarea unui miliard de lei către consiliile judeţene, în condiţiile în care administraţiile locale sunt în linia întâi în luarea măsurilor pentru combarea răspândirii COVID-19.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

m lupascu
16.09.2020, 10:22:21

- al doilea parlament ilegitim 300

+3 (3 voturi)
Ionel Niculaie
16.09.2020, 13:35:21

Lasa-i ușor ca nu mai apuca sfintele sărbători de Crăciun! Asta e blestemul lui nea nicu ceașca!

0 (4 voturi)
ana_
16.09.2020, 12:11:58

Pomenile electorale sunt un ștreang de gâtul celui care le primește. Cine i le dă, va face tot ce poate ca să nu poată trăi DECÂT DIN POMENI, în niciun caz din munca lui cinstită și competentă. Iar de câte ori va dori să ajungă la putere (adică la baani), „dăruitorul” va trage puțin de juvăț, în chip de aducere aminte.

+5 (5 voturi)
Tăunu
16.09.2020, 13:00:22

Alo, Afrodita, creșterea cu 40 % a pensiilor nu e o promisiune Psd, e o lege organică votată în Parlamentul României și promulgată de Președinte. De la 1 sept 2020 pensiile sunt mai mari cu 40 %, libăralii nu au mărit pensiile cu 14 % ci, le-a tăiat cu 18,5 % !

-3 (5 voturi)
c m
16.09.2020, 13:34:34

Pomana electorala o denumesc actualul PNL cat si fostul PSD, dar majorarea punctului de pensie cu 40% este un drept castigat. Sa-si aduca aminte de asta toti angajatii de la privat carora li s-a majorat salariul minim de la 1 ianuarie 2020 tot in baza acestei legi. Si sa-si aduca aminte ca calculul pensiei se face in baza salariului din Revisal nu din miile de lei negrii pe care ii primesc in mana. Pensionarii in marea lor majoritate au dreptul dupa 40 de ani de munca la o viata decenta.

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (9)