Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cristian Ghinea asigură că un avans de 1,9 miliarde de euro din PNRR intră în ţară, în acest an. „PSD bate câmpii”

4
22 Jul 2021 21:53:36
Autor: Melania Agiu
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Anul acesta vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară prin PNRR, a transmis, joi seara, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea,  precizând astfel că PSD „bate câmpii” când afirmă contrariul.

„Anul ăsta va vor intra 1,9 miliarde de euro în ţară din PNRR. PSD bate câmpii”, a declarat Cristian Ghinea la Digi 24, informează News.ro.
 
Ministrul a explicat că PNRR va fi aprobat în septembrie de către Comisia Europeană, urmând ca un Consiliu al Miniştrilor de Finanţe să aprobe proiectul şi „imedat după acel moment intră prefinanţarea în ţară din partea de granturi”.„
 
„În septembrie aprobă Comisia, în octombrie aprobă Consiliul, imediat vine prefinanţarea în ţară”, a mai afirmat Ghinea, precizând că se discută zilnic cu experţii Comisiei. „Sunt încă negocieri”, a adăugat ministrul.
Cristian Ghinea susţine că „isteria PSD ne şubrezeşte poziţia de negociere”.
 
PSD acuză Guvernul de subminarea economiei naţionale, pentru că România nu va primi, în acest an, niciun euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
 
Mesajul ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene vine în contextul unor declaraţii postate pe Facebook de social-democraţi conform cărora România nu va primi, în acest an, „niciun euro" din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
 
„Zero euro din PNRR în 2021! PSD a avut dreptate! România nu va primi niciun euro din PNRR în acest an! România nu se poate baza pentru finanţarea deficitului uriaş pe avansul de 1,3 miliarde de euro din PNRR", afirmă social-democraţii, într-un mesaj postat, joi, pe Facebook.
 
Potrivit PSD, România va pierde un an pentru contractarea proiectelor.
 
„Autostrada Moldovei devine un vis spulberat de incompetenţa guvernanţilor păstoriţi de Florin Cîţu! Şi mai grav, întreg capitolul Energie - coordonat de liberalul Virgil Popescu - trebuie refăcut. Comisia Europeană a respins categoric atribuirea directă a sutelor de milioane de euro către sponsorii de partid ai puterii. 
 
Vicepremierul Dan Barna, şeful lui Cristian Ghinea - principalul responsabil pentru eşecurile repetate privind PNRR-ul - a fost nevoit să accepte evidenţa şi să dea dreptate PSD. Este de-a dreptul criminal că România e nevoită să împrumute alte miliarde de euro şi să plătească dobânzi grele pentru a suplini absenţa avansului din PNRR! Domnilor guvernanţi, sunteţi vinovaţi de subminarea economiei naţionale!", transmit social-democraţii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Maximilian Vladimir
22.07.2021, 22:08:39

Nu stim ce face PSD, dar noi poporul care v-am mai si votat, OBSERVAM ca intial erau 90 de miliarde, au scazut la 50 de miliarde, apoi la 30 de miliarde, mai s-au gandit putin 29,7 miliarde, din care doar 17 ar fi nerambursabile restul fiind imprumuturi, v-ati scremut un an de zile sa trimiteti palnul cu PNRR-ul pana la urma l-ati trimis plin de erori, iar acum din 90 nu primim nici 50 nici 30, nici 29 ci vom primi pana la sfarsitul anului 1,9 miliarde si ale in tablite suedeze. Nu trebuie sa ai studii de specialitate ca sa-ti dai seama cum suntem dusi cu vorba si pacaliti in cele din urma. inclin sa cred ca PSD-UL era mai bun decat TOTI AMETITII ASTIA CU AERE DE "INTELIGENTI", Vai mama lor de prosti!

-1 (3 voturi)
m wakki
22.07.2021, 22:33:41

da, unii de la PSD erau eminenți de-a dreptul mai ales Andrușca, atât de prost încât nu era în stare să vorbească, nici să se iscălească, ditamai ministrul economiei sau daea, cu oaia sau vâlcov, bancherul cimitirelor sau veorica, super intelijenta di la tiliorman adevărul e că ăia nu stresau poporul cu fonduri europene, le refuzau pe alea și furau și ei ce puteau din banii noștri neaoși, românești

+6 (12 voturi)
Maleficio Decenu
23.07.2021, 08:33:52

Lasă ăștia zic că suntem agenți ruși dacă scriem de durerili patriotice și ale iubi de țară,România fiind în concepția lor capra de muls îi bagă la gură furaje de import și stau toți la backorifice cu gura larg deschisă la șistar și fac teste pe gustul căcărezelor cu diferite calități.Plăvanul zicea:”Io Ionescu de la Cibin vă aduc singur și nesilit de nimeni 80 de meliarde! Io am grijă die bobor!” Acum seracul Ghinea a agiuns la țifre mai prezise 1,9 meliarde din septembire,tare mi-e teamă că iar vor fi chichițe așa che La Anu și la Muiți Ani vor veni banii.

-4 (8 voturi)
vasîli fărdecai
23.07.2021, 05:53:52

Ufff ...acest progresist nerezilient, această suină tranȘpirată, acest penererez resetat, puiul muicii emceveului susțînut dă progresistu întru toate haBarn_ai tu tată șî pupătoriu la cumințănia pământulu se bate șî să zbate dorind să ne demonstreze cât dă bun espert este ”iel ” în NiMic. Un an dă zile 2o16 n-o făcut dăcât TZERO fonduri ”ieuropene” iar acu când progresiștii reformatori sunt pă valul inundățiilor abia, da_bia dă ajunsă la minus TZERO barat...în condițiile în care acum are absorbant dă calitate șî onegheuri sugative dă largă respirațîie ”ieuropiană”. Bine furajat șî înșurubat în problemă, suina penerereză tranȘpiră șî suschină că dă la atâtaUiE anul ăsta n-o să poa să absoarbă ”șî gura lui ” măcar un ”ieurocent”. Până șî căzătura aia dă andrușcă dă la pesedea o făcut pă dreaq în patru șî a țînut șantierul ăla dă bărcuțe dă la Mangalia cu 51% la rumâni nu la damen dă hOlandeJi....suina progresistă regresată ...NiMic. Numai alt pesedist dă la agricultură dea, deh adusă păste șăptie melearde dă ieuroi bani ieuropieni în agricultură, suina progresistă șî ghine furajată, NiMic. Inculta aia dă veo dă la pesedea ”o super inteligentă di teleorman ”a condus Președinția Consiliului UiE ( ian 2o19 - iul 2o19 ) a încheiat cu succes 90 de dosare legislative ieuropene...suina o rămas cum o fo ...espert în NiMic. S-au promis reforme reformatoare, progresiste, resetate șî reziliante...suina tranȘpirată ...NiMic asta înseamnă, haBarn_ai tu tată să pleci la luptă cu harnicul ghine_a ”espert în nimic ” șî în ce conține vacc c inu. TZERO BARAT cu minus în față.

-3 (7 voturi)
Modifică Setările