Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cuc ameninţă constructorii străini cu rezilierea contractelor: Şmecheri care vor bani nemunciţi

5
21 Apr 2019 18:49:41
Autor: Elena Deacu

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a avertizat duminică pe constructorii străini care nu se mobilizează pentru lucrările pe care le au că le va rezilia contractele. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pentru ca ei să nu îşi mai bată joc de subcontractorii români care îşi fac treaba, dar nu îşi primesc banii.

„N-a pornit nimeni o campanie împotriva constructorilor de altă origine decât cea din România, numai că m-am săturat de şmecherii ăştia care vin în România, cu două mape şi care îşi asumă nişte lucruri în momentul când vin şi depun oferta, după ce au depus oferta, primele lucruri la care se gândesc e cum să mai facă un «claim», acei bani nemunciţi de care vorbeşte toată lumea” a spus Răzvan Cuc, potrivit Digi24.

El a precizat că datoria sa de ministru este să stea pe şantiere şi să vadă că aceşti constructori se mobilizează, de pe o parte, şi, pe de altă parte, să simplifice legislaţia.

„Domnul Neaga (Narcis Neaga, directorul CNAIR - n.r.) şi-a asumat un număr de kilometri. Datoria mea ca ministru este să stau pe şantiere să văd că aceşti constructori se mobilizează, dacă nu, reziliem contractele. Pe de altă parte, tot treaba mea ca ministru este să simplific legislaţia. Dacă nu se înţelege acest lucru, avem nevoie de relaxare legislativă. Bun, constructorii îi mobilizăm noi, dacă nu au înţeles mesajul foarte clar, stau eu pe şantiere şi vă spun eu că ei cât timp ştiu că vine ministrul, ei sunt mobilizaţi şi lucrează. (...) Constructorii se mobilizează, dar ei trebuie să înţeleagă că noi suntem în România şi ei trebuie să meargă după ritmul în care îl solicită românii şi Ministerul Transporturilor, nu pot să meargă în ritmul lor. Dacă ei nu înţeleg lucrul ăsta, reziliem, trei ani de zile nu mai participă la nicio licitaţie şi mai era şi targetul pe care i l-am trasat domnului Narcis Neaga, să facă acea antrepriză, ca în momentul în care reziliem să şi intrăm noi la lucru în regie proprie. Pe lângă calitatea lucrărilor, vom mai verifica să nu îşi mai bată joc de subcontractorii români. Va fi un alt criteriu pe care vom rezilia contracte. Avem constructori care se ocupă numai să facă claim-uri şi să ia banii şi să subcontracteze, dar nu mai plătesc, deşi ei îşi iau banii de la statul român”, a spus Cuc, potrivit Agerpres. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Gabi Ene
21.04.2019, 20:32:59

Cucu... si pupaza... era o melodie

+1 (1 vot)
foarte atent
22.04.2019, 08:43:09

asta se burzuluieste la tac-su !! pai bine mai cucalarule, cine a facut ma legile? strainii cumva? firmele alea puse pe furat? nu ma, tot voi le-ati facut ma, ca sunteti in cardasie toti, ma ! iar tu acum doar faci joc de glezne, campanie electorala...vizite de lucru !! sa crezi tu ca aia stiu de frica vizitelor tale !! behehe, behehe, Bobu, asta e !

+2 (2 voturi)
bufniţă
22.04.2019, 09:55:12

Păcat că pe-aci nu sunt emoticoane din alea în care se poate râde de proști...: adică de Cuci de-ăștia :)))...

costica cova
22.04.2019, 10:50:33

Cofetarul ăsta al tău (..domnul Narcis Neaga ) trebuia să întocmească niște contracte ferme cu penalizări serioase atunci cănd termeni de execuție sînt depășiți....Nu poți face dumuri cu un cofetar și prăjituri cu un drumar...

Cel Mare Scarambeu
22.04.2019, 11:15:18

Au demarat iara actiunea Spaga,probabil au terminat manii pe calendare cu sigla PSD si acuma au nevoie de bani pentru ulei,zahar si cizme de cauciuc.Sau poate i-au vazut pe aia de la ALDE ca dau inghetata la alegatori si vor sa-i copieze.

Modifică Setările