Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Răzvan Cuc se autodenunţă: Am întrebat-o pe Mezei ce parlamentari zboară în ziua moţiunii şi dacă sunt ok, dar nu i-am cerut să anuleze curse

39
18 Oct 2019 17:49:35
Autor: Sebastian Zachmann
Răzvan Cuc
Răzvan Cuc

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, recunoaşte că a discutat cu fostul director al Tarom, Mădălina Mezei, despre parlamentarii care urmau să zboare cu avioane Tarom în ziua moţiunii de cenzură, dar susţine că nu i-a cerut să reţină aeronave la sol. Cuc admite că a purtat această discuţie în faţa casei Mădălinei Mezei. Răzvan Cuc o acuză pe fosta directoare că e susţinută de PNL şi că şi-a favorizat rudele anagajate în companie

Declaraţia ministrului interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc

  • Constat cu tristeţe că în timpul mandatului de direcor la Tarom nu a ieşit public, dar acum se promovează. Afirmă că Tarom are patru tipuri de aeronave. Doamna Mezei, Tarom are trei tipuri de aeronava în flotă. Tot acest joc aduce un prejudiciu de imagine Tarom şi degringoladă în interiorul companiei. A demonstrat incompetenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. Am preferat să-mi iau informaţiile de la alte persoane din companie.

 

  • Doamna se încurcă în propriile minciuni: a spus prima dată de anulări de curse, apoi de reţineri la sol. Am scos compania din ghearele influenţei PNL. Cei din familia ei au dorit numai funcţii de conducere. Soţul dânsei a fost pus director în Tarom cu sprijinul PNL şi apoi a fost data afară după şase luni. La Tarom lucrează şi soţul doamnei Mezei şi fatele său.

  • M-am întâlnit cu doamna Mezei miercuri seara, dar nu i-am cerut un astfel de lucru. Era imposibil să opresc cinci tipuri de aeronave la sol. Nu am nimic de ascuns. Aştept să fiu chemat la DNA, voi prezenta şi eu acte. Du-te la DNA când ai dreptate, nu când arunci pe piaţă informaţii false. Am primit multe mesaje de la piloţi. Mi-au spus că am luat o decizie corectă. Dânsa trebuia să protejeze compania Tarom, nu prietenii şi rudele. Le-a mărit salariile membrilor familiei ei. Cu asta s-a ocupat doamna Mezei. 

  • Ce puteam să fac pentru a reţine avioanele ? Să scot o piuliţă, un senzor? Cum să reţin eu avioane la sol? Doamna Mezei mi-a spus că a fost contactată de cineva de la SRI care i-a spus că vor fi reţinute aeronave la sol. I-am cerut să-mi spună numele persoanei de la SRI care i-a spus. Eu am văzut că toate cursele au aterizat la timp. N-au avut întârziere. Eu am întrebat-o ce parlamentari zboară şi dacă lucrurile sunt în ok. 

  • Dânsa m-a contactat, mi-a spus că trebuie să-i transmită lucruri importante. Nu aveam eu cum ca ministru să anulez curse.

  • Eu mă întâlnesc cu directorii oriunde, nu am vreo constrângere. Nu am fost la dânsa acaa. Eram pe stradă. Dânsa a venit însoţită de fratele dânsei. De ce nu a făcut această declaraţie joi înainte de moţiune sau după moţiune?  Pot să mă întâlnesc oricând, cu orice director să vorbesc despre strategia ministerului. 

***

Fostul şef al Tarom, Mădălina Mezei, a ţinut vineri o conferinţă de presă în cadrul căreia a povestit, cu lux de amănunte, ce ordine i-a dat ministrul Transporturilor Răzvan Cuc în privinţa reţinerii avioanelor care urmau să transporte parlamentari în ziua moţiunii declanşate împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

39 Comentarii

bios
18.10.2019, 18:00:33

Nemernicul asta trebuie judecat...O nulitate ticaloasa !

+11 (15 voturi)
bios
18.10.2019, 18:02:22

Daca nemernicul scapa fara puscarie, inseamna ca suntem chiar in tara infractorilor !

+9 (13 voturi)
Josh McKenzie
18.10.2019, 18:02:34

Stai umpic ca nu inteleg, nea Cuc: de ce te-a .... pe tine grija ce parlamentari urmau sa zboare cu Tarom in ziua motiunii?

+10 (10 voturi)
Basarab Peruca
18.10.2019, 18:13:23

Este si prost, nu isi da seama ca de fapt recunoaste acuzatia. Altfel, pentru ce ai cere lista cu parlamentarii care zboara ? Voiai sa le trimiti cupoane moca de la emag sau ce vroiai sa faci ? Este prost de bubuie omul. Mai bine iesea pe post si mintea 100% si pica de nesimtit si ordinar. Mintind 50% putem spune despre el si ca e un imbecil

+6 (24 voturi)
laur laur
18.10.2019, 18:13:47

Cuc avea intotdeuna grija parlamentarilor care merg cu avioanele Tarom, sau numai in ziua care veneau sa voteze motiunea, care il lasa pe drumuri ?

+8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (39)