Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cuc: Vom face plângere penală pe numele constructorilor lotului 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva. Strângem documentele

1
12 Sep 2019 09:09:11
Autor: Afrodita Cicovschi

Fisurile apărute pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj Deva l-au determinat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să se gândească la modul cel mai serios în privinţa înaintării unor plângeri penale pe numele constructorilor.

”E vorba de un lot de autostradă al cărei recepţie a fost refuzată în urmă cu o lună de zile, un lot care spuneam de atunci că are probleme cu partea de calitate. În România, în momentul în care avem finalizată o autostradă ne dorim să circulăm pe ea, nu să băgăm bani în întreţinerea ei. Se vor face plângeri penale. Acum strângem toate actele”, a spus Răzvan Cuc, la Antena 3.
 
Anterior, constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva anunţase declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort.
 
Urmează ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.
 
„Am deschis un conflict diplomatic la Ambasada Spaniei şi se va chema ambasadorul României în Spania pentru discuţii, pentru că Spania şi România sunt ţări prietene, aşa cum spune ambasadorul nostru, şi asta nu se face unei ţări prietene”, a spus Fernando Lana Hernandez, potrivit Agerpres.
 
De asemenea, susţine acesta, conflictul a ajuns la Uniunea Europeană. „Conflictul l-am dus la Comisia Europeană, unde am acuzat discriminarea companiilor străine”, a adăugat reprezentantul companiei Aldesa Construccion.
 
În altă ordine de idei, Hernandez a menţionat că vineri, 6 septembrie, instanţele spaniole au oprit executarea garanţiei bancare de bună execuţie a lucrărilor, la fel şi instanţa românească. Garanţia era depusă la o bancă din Spania „şi o sprijinea pe cea pe care o avea în banca românească”. Cu toate acestea, BCR a plătit garanţia de bună execuţie la ora 19:00.
 
„Trebuie să vă spun, din păcate, că ceea ni s-a întâmplat aici nu ni s-a mai întâmplat în nicio ţară. Cu lucrarea terminată, se reziliază contractul”, a subliniat Fernando Lana Hernandez.
 
Comisia pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor a organizat, miercuri, o dezbatere privind rezilierea contractului lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reziliat la finalul lunii august contractul lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva. Într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva va fi preluat de CNAIR care va face în regie proprie lucrările ce mai trebuiau executate de constructorul spaniol, astfel încât traficul să fie deschis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

OmTacut
12.09.2019, 11:46:34

Canta Cucu.

+1 (1 vot)