Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Culmea absurdului românesc. ANAF instalează calculatoare în sedii ca să vină românii să depună Declaraţia Unică online

20
9 Aug 2018 16:22:50
Autor: Afrodita Cicovschi

Românii care au de-a face cu depunerea declaraţiilor online şi nu dispun de un calculator propriu, pot merge la sediile Fiscului pentru a-şi trimite formularele în format electronic. În septembrie, contribuabilii vor face un al doilea drum la ANAF, pentru a verifica dacă datele lor au fost introduse corect în SPV.

ANAF a anunţat joi că a dotat 98% dintre sediile sale cu calculatoare, care pot fi folosite astfel de contribuabili.
 
"Cea mai bună metodă prin care contribuabilii se pot familiariza cu serviciile online este utilizarea lor". Pornind de la această premisă, ANAF a pus la dispoziţia contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service. La cerere, contribuabilii vor fi îndrumaţi direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale”, se arată în comunicatul ANAF.
 
Lista sediilor în care este disponibil acest nou serviciu pentru contribuabili poate fi accesată aici
 
 
De asemenea, inspectorii fiscali vor sprijini contribuabilii pentru familiarizarea cu orice serviciu online pus la dispoziţie de ANAF: înscrierea în Spaţiul Privat Virtual, depunerea de declaraţii, consultarea ghidurilor şi informaţiilor existente pe site-ul ANAF etc.   
        
 
Recent, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici anunţa că, după ce vor fi depus Declaraţia unică online, contribuabilii persoane fizice trebuie să facă un nou drum la ANAF, în septembrie, pentru a verifica dacă datele au fost introduse corect de inspectori.
 
„O să dăm probabil un timp de gândire, până la 1 septembrie (termenul limită de depunere a declaraţiei este 31 iulie – n. red.), probabil o lună şi ceva de zile, astfel încât cei care au depus pe hârtie să intre cu parola de acasă în spaţiul virtual să îşi confirme datele, poate colegii mei au greşit când au introdus în sistem, şi la 1 septembrie efectiv toate vor fi online şi se comunică numai online între noi şi contribuabili. Nu mai trimitem plicuri acasă, s-a închis. Rectificarea declaraţiei o puteţi face oricând doriţi dacă intraţi în spaţiul virtual şi puteţi beneficia de o reducere de cel mult 10%, 5% că aţi depus online şi încă 5% că aţi depus până la finalele lunii decembrie. Termenul de plată final este până în martie anul viitor, dar dacă faceţi până în decembrie aveţi 5% reducere, iar de la 1 ianuarie 2019, repet este singura cale de comunicare între noi şi cotribuabil, fie că e persoană fizică, fie juridică", declara recent şeful de la Finanţe.
 
 
Începând cu 1 ianuarie 2019, comunicarea între MFP - ANAF şi contribuabili va fi realizată exclusiv online. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

geek-a-contra
9.08.2018, 16:38:40

si cam in ce consta absurdul? depunerea on-line nu inseamna "de acasa". poate insemna de oriunde ai un terminal, inclusiv in holul de la anaf. a depune "on-line" = "format electronic", ca in opusul lui "pe hirtie"

-4 (4 voturi)
Carmen Florea
9.08.2018, 16:40:44

Romanii din diaspora NU VA DA UN LEU hotilor de la anaf cu mizeria aia de la CASS nu se merita . De ce nu plateste dragnea cu tot neamul lui sau basescu chioru si tariceanu ponta etc lacheii astia . De ce sa plateasca Romanii ???????

+1 (1 vot)
Carmen Florea
9.08.2018, 16:39:13

ce nesimtiti astia de LA ANAF si porcaria aia de CASS cred ca o sa le dea Romanii bani ???????? Indemn toti Romanii sa nu dea un leu astora de la anaf in special Romanii care vin din afara ca nu merita hotii si borfasii nici un leu

-1 (1 vot)
bavarezu
9.08.2018, 16:40:17

"Statul roman" este complet rupt de cetateni. Aparatul de stat parca face totul impotriva cetatenilor. Este incredibil!

+1 (1 vot)
Carmen Florea
9.08.2018, 16:42:15

gigele si din cauza asta in special Romanii din diaspora nu va da un leu la anaf ca aia se stie sunt niste golani si hoti 100%

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările