Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Cum să verifici online situaţia de la Biroul de Credit

0
11 Sep 2019 15:11:52
Autor: Elena Deacu

Consumatorii îşi pot verifica online situaţia înscrierii la Biroul de Credit, unde există informaţiile care afectează şansele românilor de a lua un credit.

Conso, o platformă online de comparaţii produse financiare din România, a introdus un serviciu care permite consumatorilor să îşi verifice online situaţia înscrierii la Biroul de Credit, printr-o procedură simplă şi rapidă. Informaţiile sunt obţinute în timp real de la Biroul de Credit şi salvate în contul Conso. Noul serviciu este oferit gratuit consumatorilor care solicită obţinerea unui credit prin intermediul platformei. Verificarea Situaţiei Înscrierii de la Biroul de Credit este condiţionată de parcurgerea cu succes a procesului de autentificare, fie prin confirmarea unui cod trimis prin SMS, fie pe baza unui set de întrebări. După autentificare, Situaţia Înscrierii este salvată în contul Conso şi poate fi consultată oricând de către utilizator. 

Situaţia Înscrierii de la Biroul de Credit prezintă informaţii despre creditele contractate de către consumator sau despre creditele unde are calitate de garant/codebitor (cum ar fi soldul creditului, rata lunară, plăţile efectuate), informaţii despre restanţe şi categoria de întârziere,  scorul FICO şi istoricul verificărilor efectuate de către creditori la Biroul de Credit.

„Integrarea cu sistemul informatic al Biroului de Credit ne permite să oferim utilizatorilor noştri posibilitatea să verifice rapid informaţiile care le afectează şansa de obţinere a împrumutului. Situaţia înscrierii este prezentată în contul Conso într-o interfaţă grafică simplă şi folosind termeni pe înţelesul consumatorilor, astfel încât să ajutăm solicitanţii de credite să înţeleagă mai uşor informaţiile cu care figurează în baza de date a Biroului de Credit”, declară Marius Şerban, Chief Product Officer la Conso.

Informaţiile din Situaţia Înscrierii  de la Biroul de Credit (dacă sunt disponibile pe contul utilizatorului) sunt aplicate automat în mecanismul de eligibilitate implementat de Conso în secţiunile de Comparaţii Credite, astfel încât consumatorii să îşi concentreze atenţia pe ofertele de credit cât mai relevante pentru profilul lor.

Conso a introdus, în acest an, un mecanism de eligibilitate pentru credite, prin care consumatorii pot verifica dacă îndeplinesc o serie de condiţii minime impuse de creditori (cum ar fi venit minim, vârstă minimă, vechime în muncă). Pentru fiecare ofertă, Conso estimează şansa de obţinere a creditului, ţinând cont de gradul maxim de îndatorare impus de BNR.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările