Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Greu cu aritmetica. Daea: Avem atât de multe tractoare încât putem înconjura graniţa ţării cu câte patru rânduri

16
9 Oct 2019 14:38:10
Autor: Afrodita Cicovschi

Graniţa ţării poate fi înconjurată de patru rânduri de tractoare, a spus miercuri ministrul Agriculturii, Petre Daea, referindu-se la faptul că în România există 200.000 de astfel de utilaje, cu circa 70.000 mai multe decât la Revoluţie.

"Am făcut un calcul, am vrut să văd ce salt s-a înregistrat în România, pentru că e bine să îl cunoaştem şi am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români. Bravo, fermieri români că aţi folosit în scop investiţional subvenţiile pe care le-aţi primit", le-a transmis Daea fermierilor.
 
Declaraţia a fost făcută la "Forumul Agricultorilor - bilanţ şi perspective", eveniment organizat de Ministerul Agriculturii împreună cu Casa de Comerţ Unirea şi Confederaţia Meridian, la care participă aproximativ 11.000 de fermieri din toate colţurile ţării, circa 300 din fiecare judeţ.

România se învecinează cu 5 ţări pe o lungime totală a frontierei de 3.150 Km.

Potrivit datelor tehnice prezentate pe site-urile de specialitate, lungimea medie a unui tractor (fără remorcă) este de 3,5 - 4 metri.

De altfel, în vara acestui an, ministrului Petre Daea i s-a cerut, de către Comisia Europeană, să revizuiască datele privind producţia de porumb din 2017 şi 2018, oficialii europeni acuzându-l pe Petre Daea că a umflat cifrele.

„Suntem în contact permanent cu toate Statele Membre UE privind datele de producţie pentru a realiza statisticile legate de producţia de cereale în UE. În cazul României, am cerut ca parte a acestui exerciţiu de rutină să revizuiască datele privind producţia de porumb pentru 2017 şi 2018. Acurateţea, fiabilitatea şi credibilitatea statisticilor sunt vitale pentru a asigura transparenţa pieţelor şi a le permite operatorilor din piaţa unică să ia deciziile corecte de investiţii”, au declarat ulterior surse din Comisia Europeană pentru G4Media.

Ulterior, ministrul a spus că datele prezentate sunt reale. „Am răspuns Comisiei Europene în această săptămână că datele iniţiale privind producţiile de porumb obţinute de România în anii 2017 şi 2018 sunt reale. De fiecare dată suntem în corespondenţă cu Comisia Europeană. Este un exerciţiu de rutină şi sunt informaţii pe care le transmitem frecvent şi pe care ne punem de acord în aşa fel încât interpretarea să fie unitară şi cifrele care sunt comunicate de Institutul Naţional de Statistică să confirme realitatea producţiilor din România“, a spus Petre Daea, citat de Agerpres.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Radu Mircea
9.10.2019, 14:51:29

# Ale carei tari bre ''specialistule''' ??? Poate ale Andorei ....

+3 (3 voturi)
_ Alex
9.10.2019, 15:00:23

Mda... le-o fi luat in calcul si pe cele "de muzeu"? Alea care nu s-au mai miscat din loc de zeci de ani? Alea vechi de zeci de ani care mai mult stau la reparatii decat pe camp? Sunt chiar curios... ce fel de tractoare avem? Chiar si asa, avand in vedere ca Romania are 14 milioane de hectare teren arabil, rezulta un tractor la 70 de hectare... o fi mult? o fi putin? Aia de afara zic ca ar fi bine sa avem un tractor la 10 hectare... media europeana fiind de un tractor la 13 hectare... Ma intreb sincer daca individul asta are discernamant...

+4 (4 voturi)
Daniel S.
9.10.2019, 15:13:54

Am putea folosi tractoarele astea sa luam boschetii de pe camp si sa plantam ceva ? :)

+2 (2 voturi)
mindrescu costel
9.10.2019, 15:56:00

din aforismele lui daea daea ii tot cu oaia pe plaiuri

+1 (1 vot)
pandia theodor
9.10.2019, 16:50:03

Degeaba aveti " atit de multe tractoare " dacä nu aveti si mincare autohtonä.Tractoarele nu lucreazä singure sä producä mincare.

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (16)