Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Dăncilă: Impozitarea pensiilor speciale va fi aprobată printr-un proiect de lege transmis spre dezbatere Parlamentului

1
19 Aug 2019 10:28:11
Autor: Afrodita Cicovschi

Impozitarea pensiilor speciale va fi prevăzută într-un proiect de lege adoptat de Guvern şi transmis spre dezbatere Parlamentului, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Eu cred că pentru impozitarea pensiilor speciale este nevoie de o dezbatere şi cred că acest lucru poate fi făcut în Parlament, astfel încât fiecare să vină cu argumente care să justifice această măsură. E o măsură care ştiu că este aşteptată de foarte mulţi oameni, de aceea printr-un proiect de lege vom merge în Parlament şi acolo va fi un vot”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3, chestionată care va fi modul impozitării pensiilor speciale.
 
Ministerul Finanţelor va continua în intenţia de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoţeşte rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică, a declarat pe 6 august ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.
 
Pensiile speciale urmau să aibă, conform unor surse oficiale citate de Mediafax, un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite.
 
Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu ar fi fost impozitate, cele între 2.000 şi 7.000 de lei ar fi trebuit să aibă un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul trebuia să fie de 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul ar fi fost de 50%. Impozitul urma să fie aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sacha Durand
19.08.2019, 11:20:34

Adica la Pastele Cailor ! Bravos !