Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Danemarca, din ce în ce mai căutată de imigranţii români. Sumele trimise în România s-au dublat în septembrie

0
20 Sep 2021 10:30:36
Autor: Afrodita Cicovschi

Transferurile pe coridorul Danemarca - România înregistrează o creştere de 100% la începutul acestei luni în comparaţie cu luna anterioară, potrivit celor mai recente date TransferGo, compania de transferuri internaţionale de bani.

Odată cu reîntoarcerea românilor în diaspora, după vacanţa petrecută în ţară de către o bună parte dintre aceştia, datele TransferGo arată o dublare a transferurilor dinspre Danemarca  către România. Astfel, Danemarca devine una dintre ţările tot mai des căutate de către românii care aleg să plece în străinătate, potrivit datelor relevate de transferurile de bani efectuate de aceştia prin intermediul TransferGo. De altfel, conturarea acestei tendinţe este observată şi prin sporirea din ultima perioadă a numărului de rute aeriene dinspre România către această destinaţie. 
 
Ţările Nordice s-au remarcat constant în ultimul an în analizele TransferGo drept un nou coridor de transferuri corespunzător unui nou canal de migraţie intereuropeană, iar dintre acestea, Danemarca se distinge din ce în ce mai puternic în topul preferinţelor românilor. 
 
„Am observat o activitate incipientă de transfer de bani a românilor dinspre zona nordică a Europei cu ceva timp în urmă, activitate care s-a aflat în creştere constantă şi iată că astăzi această tendinţă se confirmă. Uitându-ne la cifre per ansamblu, credem că acest trend se explică, pe de-o parte, prin faptul că o parte dintre români au fost nevoiţi să părăsească Marea Britanie ca urmare a Brexit, iar pe de altă parte sunt aceia care au plecat din ţările mai puţin potente financiar şi mai puternic afectate de condiţiile economice dificile cauzate de pandemie (precum Italia, Spania etc.). Toţi aceştia au migrat către Ţările Nordice şi au preferat în special Danemarca, deoarece este recunoscută pentru nivelul de trai mai ridicat, contractele mai sigure, dar şi o mai bună garantare a respectării drepturilor omului şi de muncă,” a afirmat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.
 
De asemenea, tot la începutul acestei luni, TransferGo a înregistrat şi o creştere a numărului său de clienţi, atât fideli, cât şi care transferă bani ocazional, septembrie numărându-se printre cele mai active luni ale anului, alături de luna octombrie, în ceea ce priveşte transferurile de bani. 
 
Mai mult, această perioadă de activitate crescută se remarcă şi în sens invers, dinspre România spre o serie de state europene cu centre universitare consacrate, cunoscute deja ca destinaţii preferate de către studenţii români, precum Marea Britanie, Danemarca, Franţa sau Olanda. 
 
Astfel, potrivit TransferGo, a fost înregistrată o creştere de aproximativ 95% a transferurilor în perioada august – septembrie, în comparaţie cu lunile de vară, creştere pusă pe seama sprijinului pe care părinţii români îl trimit către copiii plecaţi la studii în străinătate, pentru pregătirile necesare începerii noului an universitar. Şi de această dată, Ţările Nordice şi în special Danemarca se remarcă ca o nouă destinaţie către care românii trimit bani, alături de statele deja obişnuite.
 
Menţinerea tendinţei de migraţie a românilor din ultimul an, în special a celor din categoriile active de vârstă, este confirmată şi de autorităţi. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în 2020 au plecat din ţară 193.000 de români, dintre care mai mult de jumătate cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. Astfel, România continuă să fie o ţară de emigrare, aceasta fiind a doua cea mai importantă cauză de reducere a populaţiei ţării. 
 
TransferGo este soluţia cea mai la îndemână pentru imigranţii români care lucrează în străinătate şi trimit bani acasă, fiind ieftină - datorită taxelor mai mici faţă de metodele de transfer tradiţionale, simplă - prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar şi rapidă – prin posibilitatea de transfer instant. 
 
La începutul anului, compania a anunţat disponibilitatea transferurilor instant pentru cei care trimit bani către destinatari cu conturi la Libra Internet Bank, Banca Transilvania, BCR sau CEC Bank, bănci înrolate în infrastructura de Plăţi Instant din România, administrată de către TRANSFOND.
 
Pe plan local, TransferGo este prezent din 2015, iar la începutul acestui a raportat o creştere de 50% a fluxului de bani pentru ţara noastră aferentă lui 2020, precum şi un grad de utilizare a aplicaţiei de peste 90% la transferurile către România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările