Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Data de la care românii vor putea găsi măşti chirurgicale fără probleme

14
8 Apr 2020 14:25:49
Autor: Elena Deacu
Medicii recomandă purtarea măştilor, pentru a-i proteja pe cei din jur
Medicii recomandă purtarea măştilor, pentru a-i proteja pe cei din jur

Producţia de măşti chirurgicale româneşti poate ajunge la un milion de bucăţi zilnic începând din 15 aprilie, astfel că din acea dată nu vor mai exista probleme cu aprovizionarea cu măşti, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

„În acest moment, exceptând fabricile de confecţii, care nu produc cu maşini automate de producţie a măştilor, există un singur producător care a pus o linie automată în producţie şi produce în momentul de faţă 120.000 - 130.000 de măşti pe zi. Din 15 aprilie, la acel producător ne putem duce la 400.000 - 500.000 de măşti zilnic, în paralel cu echipamentele automatizate comandate de compania Romarm, pe care sperăm să le punem în funcţiune tot în data de 13-14-15 aprilie, practic vom putea dubla această capacitate şi încercăm să ajungem la 1 milion de măşti zilnic”, a declarat Virgil Popescu, miercuri dimineaţă, la Digi24.

 „Evident că toate aceste măşti vor fi distribuite către populaţie, către Armată, către Poliţie, către Jandarmerie, care sunt în prima linie de asigurare a ordinii şi a dispoziţiilor de carantinare, vor ajunge şi în spitale, dar în spitale măştile chirurgicale ale personalului medical nu sunt recomandate pentru cei care sunt în linia întâi de luptă împotriva coronavirusului. Acolo trebuie măşti FFP2, FFP3, care şi ele vor începe să fie produse în România, probabil tot după data de 15 aprilie, într-un număr mai mic în schimb, 40.000 de măşti zilnice la acea companie din Maramureş care va produce şi măştile chirurgicale, şi la Romarm mai multe, probabil în jur de 100.000-150.000 de măşti FFP2 zilnic. Acelea vor merge direct către spitale, în paralel cu importurile, prin care au venit circa 2 milioane de măşti. Din 15 aprilie nu cred că vom avea probleme cu aprovizionarea cu măşti în România”, a mai spus ministrul Economiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Lopez Leticia
8.04.2020, 15:43:14

Comentariu considerat abuziv.

Ionel Marcu
8.04.2020, 15:44:36

E plin internetul de oferte de măști, e adevărat, fără FFP-uri, am comandat și eu două seturi de cinci, măști din bumbac, refolosibile, cu trei filtre de unică folosință, 7 lei bucata, 9,5 lei socotind și curierul. Au venit în nici 24 de ore. Acum aflu că în apropiere se se fabrică (confecționează) și măști textile cu 4 lei. Cumpărați-vă măști, au o oarecare eficacitate și în curând vor fi obligatorii.

+1 (1 vot)
tac tic
8.04.2020, 16:25:18

Pana inainte de isteria asta, un set de 2 (DOUA) masti chirurgicale de tip FPP2/FPP3 se gasea de vanzare la orice farmacie din Romania, la preturi cuprinse intre 1,2 si 1,5 lei perechea. Adica, cam 60-70 de bani bucata. Acum, se vand masti ordinare de zugrav pe tot feluri de site-uri cu 7-9 lei bucata; alea FFP2/FFP3 nu mai exista. Deci, daca astia care s-au apucat sa fabrice acum masti de zugrav cu milioanele, ca sa se imbogateasca peste noapte profitand de penuria de pe piata a acestui articol, isi vor vinde marfa la 7-9 lei bucata, ii anunt ca, eu unul, NU voi pune botul la o asemenea escrocherie! Prin urmare, NU voi cumpara de la astfel de bisnitari in conditiile astea si, asa cum pana acum m-am protejat cu un fular, batic, batista, etc. (pentru ca n-am gasit masti medicale la farmacii), asa voi proceda si in continuare. Nu-i vorba aici de cativa lei in plus, ci de respect uman si de principii; personal, NU voi contribui la "afacerea" de peste noapte a unor smecheri care au dat lovitura acum, in plina criza, cu bani de la stat, ca sa se imbogateasca pe spinarea dramei unei natiuni ce trece printr-o pandemie cumplita, de pe urma mortilor si a victimelor acesteia...

+3 (3 voturi)
Bozo
8.04.2020, 16:53:00

Un milion de masti zilnic nu este nici pe departe suficient la o tara de 18-19 milioane locuitori rezidenti permanent. Avem un numar si 6-7 milioane de lucratori ce se vor deplasa zilnic.dupa ce iesim din carantina si care au nevoie de cel putin o masca pe zi (mastile nu se refolosesc in conditii de virus iar mastile banale de bumbac protejeaza aprox 3 ore).

+1 (1 vot)
foarte atent
8.04.2020, 19:03:13

iarasi manipuleaza...pai daca FFP2 sunt bune pentru medici, pentru prostime merg si alea ordinare ?! hai ma, fabricati voi altele decat FFP2/3 si-o sa ramaneti cu ele pe stoc !

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)