Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

De unde vine înverşunarea senatorului Daniel Zamfir împotriva băncilor

70
12 Feb 2019 16:09:18
Autor: Afrodita Cicovschi

Fratele deputatului ALDE Daniel Zamfir se judecă de ani buni cu o bancă, din cauza unei datorii neachitate de peste 700.000 euro, încercând acum, în apel, să conteste executarea silită.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Judecătoriei Sectorului 3 Theodor Cosmin Zamfir, fratele senatorului Daniel Zamfir, a contestat decizia din 14 noiembrie 2016 a aceleiaşi instanţe, prin care s-a dispus executarea sa silită din cauza unei datorii de 720.000 euro, rezultată dintr-un împrumut luat de la Credit Europe Bank. Următorul termen este stabilit de instanţă chiar săptămâna viitoare, la data de 21 februarie 2019.
 
Judecătoria Sectorului 3 a hotărât, la data de 14 noiembrie 2016, executarea silită a lui Theodor Cosmin Zamfir, fratele deputatului Daniel Zamfir, într-un proces pe care acesta îl avea cu Credit Europe Bank SA, de la care un credit de 720.000 euro, datoria ajunsă la peste 1milion de euro cu tot cu penalităţi de neplată. 
 
“Soluţia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14.11.2016”, se arată pe portal.just.ro. 
 
La 28 martie 2017, Theodor Cosmin Zamfir a declarat apel, contestând această decizie la aceeaşi instanţă.
 
Fratele său, Daniel Zamfir este iniţiatorul legii dării în plată şi al unui alt proiect de lege prin care a cerut eliminarea imunităţii membrilor Consiliului de Administraţie al BNR. 
 
Parlamentarul spune că este vorba despre acele articole din legea de funcţionare a BNR care 'exonerează de răspundere civilă şi penală pe cei din conducerea instituţiei'.  
 
Marţi, în cadrul audierii guvernatorului Mugur Isărescu şi a membrilor Consiliului de Administraţie al BNR, care a avut loc la Comisia Economică din Senat, Daniel Zamfir a avut replici dure faţă de Mugur Isărescu, acuzându-l la un moment dat că ar fi permis, pe vremea când era premier, ca Ministerul Finanţelor să se împrumute de la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) fondat de Sorin Ovidiu Vîntu. Zamfir s-a referit la faptul că FNI ar fi cumpărat, în perioada respectivă, titluri de stat, ca şi când statul român sau premierul în funcţie verifică "cazierul" celui care cumpără asemenea titluri de stat de pe piaţa liberă.
 
Tăriceanu a intervenit însă în discuţie, spunându-i lui Zamfir: ”Nu e corect, Daniel. Să nu creăm acum titluri de presă… Putea să cumpere şi Bercea Mondialu”, a spus Tăriceanu.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

70 Comentarii

leuldinpanjshir99
12.02.2019, 16:24:37

Adica frate-su zevzecului asta a vrut sa tzepuiasca o banca si nu i-a mers?

+34 (44 voturi)
Ionel Marcu
12.02.2019, 16:52:26

Ghinionul acestui Zamfir e că nu are și Dragnea datorii la bănci. Altfel, cu Dragnea în frunte, ar fi avut șanse mai mari să demonizeze băncile, cum au demonizat Justiția și să anuleze datoriile mafioților la bănci, așa cum sunt pe cale să reușească anularea condamnărilor.

+19 (29 voturi)
Schnauzer Berger
12.02.2019, 16:28:28

Vrea si el sa puna botul la bani? Si da-i si lupta: fratele s-a bucurat de firfirei si nu mai vrea sa-i dea inapoi! Crede ca prin santaj se duce Isarescu la Credit Europe si le spune la aia: pe asta uitati-l! A trecut vremea lui nastase si papa ilici!

+26 (32 voturi)
GicaContra
12.02.2019, 16:36:23

pai pare a fi un conflict de interese major. Un parlamentar nu ar avea voie sa faca public un astfel de lobby si mici sa aiba initiative de legiferare in astfel de cazuri.

+21 (27 voturi)
Banan Crudu
12.02.2019, 16:42:00

Aha. Carevasăzică iată cum interesul poartă fesul. Deci "domnul senator" are inițiative legislative impulsionat de interesul personal. Bravo domnul "senator" faptele matale sunt cel puțin imorale(să nu zicem altfel). Și uite așa mai avem unul trecut la ALDE ...prietenii știu de ce.

+21 (29 voturi)

Vezi toate comentariile (70)

Modifică Setările