Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Deţinătorii de criptomonede din România, protejaţi prin lege împotriva furturilor prin mijloace electronice

0
4 May 2021 11:33:39
Autor: Melania Agiu
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Deputatii vor discuta, în această săptămână, legea care va reglementa protecţia pentru deţinătorii de monedă virtuală (criptomonedă), anunţă Cătălin Teniţă, antreprenor digital şi deputat USR PLUS.

Potrivit acestuia, până acum nu exista o reglementare clară care să asigure de pildă că „furtul" de criptomonedă, prin mijloace electronice, este pedepsit.
 
„Mă bucur să vă anunţ că pe fluxul legislativ de la Camera Deputaţilor a intrat proiectul de lege iniţiat de Guvern care va reglementa protecţia pentru deţinătorii de monedă virtuală (adică pentru criptomoneda). Până acum nu exista o reglementare clară care să asigure de pildă ca „furtul" de cryptomonedă prin mijloace electronice este pedepsit. Sigur, se putea recurge la invocarea altor infracţiuni din domeniu cum ar fi accesul ilegal intr-un sistem informatic, însă sustragerea în sine nu era pedepsită.”, anunţă deputatul USR-PLUS pe pagina sa de Facebook.
 
Acesta transmite că, pe ordinea de zi de miercuri de la Comisia pentru Drepturile Omului se află avizul pentru Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi pentru dispunerea unor măsuri de transpunere a Directivei (UE) 2019/713 a Parlamentului European şi a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind combaterea fraudelor şi a contrafacerii în legătură cu mijloacele de plată fără numerar şi de înlocuire a Deciziei-cadru 2001/413/JAI a Consiliului.
 
„Adică pentru transpunerea în legislaţia internă, în Codul Penal, a Directivei Non-cash a UE, cea care reglementează domeniul combaterii fraudei şi a infracţiunilor înrudite cu privire la moneda electronică şi virtuală.”, explică deputatul precizând că, în teorie, până la finalul acestei sesiuni (final de iunie), ar trebui ca această lege importantă nu doar pentru posesorii de criptomoneda, dar şi pentru combaterea phishingului să fie votată în plen şi să fie trimisă la Preşedinţie pentru promulgare.
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările