Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Dezastru la Romarm. Producţia de măşti este la pământ, după ce aparatul cumpărat din China s-a stricat în ziua în care premierul a vizitat fabrica

84
29 May 2020 09:12:47
Autor: Elena Deacu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Apărării va demara, la cererea premierului Ludovic Orban, o anchetă referitoare la motivele pentru care a fost oprită temporar producţia de măşti la fabrica Romarm.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, joi, despre situaţia de la Romarm, unde, potrivit observatornews.ro, producţia de măşti ar fi oprită, pentru că liniile de producţie aduse din China şi achizionate cu un milion de dolari nu funcţionează, astfel încât, până acum, statul român nu a vândut nicio mască din producţia proprie.

„I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producţia şi evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producţia şi a putea asigura piaţa românească din producţia internă o cantitate şi de la compania de la Dragomireşti, din judeţul Dâmboviţa (filiala Romarm care ar trebui să producă măşti - n.r.)”, a spus premierul Ludovic Orban.

Directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, a declarat pentru „Observator” că maşina pentru confecţionat măşti pentru faţă de tip N95 s-a defectat încă din data de 29 aprilie, ziua când însuşi premierul Ludovic Orban venise în vizită. Într-un raport citat de Observator, se menţionează că producţia de la Romarm „e cu mult în afara limitelor prevăzute în contract, funcţionarea maşinilor e instabilă şi necesită opriri frecvente, iar nivelul de rebuturi afectează productivitatea”.

Ludovic Orban, aflat joi la Titu, în judeţul Dâmboviţa, a fost întrebat de reporteri unde este fabricată masca pe care o poartă. „Nu ştiu, este o mască ce mi-a fost pusă la dispoziţie de Secretariatul General al Guvernului, e o cutie de măşti, nu m-am uitat, dar se fabrică în România măşti chirurgicale. De asemenea, s-au avizat trei companii să fabrice măşti FPP2”, a spus Ludovic Orban.

Virgil Popescu, ministrul Economiei, anunţa la 27 aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deţinută de stat, a fost pusă în funcţiune prima linie automatizată pentru producţia de măşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

84 Comentarii

gigione delaDJ
29.05.2020, 09:17:38

Terminaţi băi cu chinezăriile! Boicotaţi i pe toate părţile, plătiţi mai mult oleacă, dar luaţi calitate!

+16 (26 voturi)
bios
29.05.2020, 09:23:47

Asa se intampla cand te incurci cu chinezii...

+12 (20 voturi)
Adrian Vulpe
29.05.2020, 09:26:14

Made in China ......

+10 (16 voturi)
Gabriel din Bugeac
29.05.2020, 09:37:42

Da' cum v-ați permis să cumpărați mașinăria din China?? Cum vă permiteți să cumpărați măști din China?? Măștile trebuie cumpărate doar din SUA, utilajul trebuia cumpărat doar din SUA ! Apropo...unde găsesc și eu măști produse in SUA, România în farmaciile din Romania? Aștept lista cu farmaciile care vând doar măști produse in SUA.

-19 (31 voturi)
MV R.
29.05.2020, 09:44:42

Da,bre ăla din Bugeac,mai bine să cumpărăm din US ori din UE,că liniile de producție Ford și Renault(două exemple,dar mai sunt!) NU se strică într-o lună de funcționare”. Chinezărie au cumpărat,chinezărie au!

+14 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (84)

Modifică Setările