Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Digi, împiedicată să participe la licitaţia pentru reţelele 5G în Ungaria

10
13 Sep 2019 23:58:06
Autor: Adrian Pogîngeanu
Captură Digi.hu
Captură Digi.hu

Digi Communications (Digi) anunţă că Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH) a respins participarea societăţii la licitaţia pentru utilizarea frecvenţelor 5G în Ungaria.

Potrivit unei ştiri de pe site-ul nmhh.hu cei trei operatori care vor participa la licitaţie sunt: Magyar Telekom Plc., Telenor Magyarország Zrt. şi Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt. În aceeaşi ştire mai apare: „Un candidat care n-a îndeplinit criteriile de eligibilitate nu a fost înregistrat de NMHH”.

Într-un anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti, Serghei Bulgac, Director General (CEO) al Digi spune:

”Considerăm că decizia NMHH este incorectă şi lipsită de temei real. În opinia noastră, hotărârea NMHH este în afara condiţiilor prevăzute de caietul de sarcini, bazându-se pe supoziţii şi fapte care se presupune că se vor întâmpla, iar nu pe date concrete şi analize fundamentate. Această decizie se adaugă unei liste de alte hotărâri nefavorabile şi controversate pe care NMHH le-a adoptat în relaţia cu societăţile din cadrul Grupului Digi, de-a lungul timpului, în contextul altor licitaţii pentru radiofrecvenţe.

Societatea va contesta această hotărâre, cu toate mijloacele aflate la dispoziţia sa, conform legislaţiei maghiare şi europene. Grupul rămâne hotărât să continue punerea în practică a proiectelor sale pe această piaţă, în folosul clienţilor săi”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

ovidiu preda
14.09.2019, 09:37:49

Magyarotsrkesnesonbothjklpouitesm s-a suparat pe tesari

0 (2 voturi)
Adrian Foangǎ
14.09.2019, 10:06:30

Bosogorii se bat intre ei. E bine.

+2 (4 voturi)
foarte atent
14.09.2019, 16:21:36

maghiarii i-au spus sa stea acasa la el !!

0 (2 voturi)
A4___ A4___
14.09.2019, 23:12:24

Ném épp ugy van....sajnos............ ideea e ca daca nu te "culci" sau esti in drumul lui Meszáros et Co. atunci se face ce se face si se modifica caietu' de sarcini dupa unele lindikatii superioare taman dupa ce ai depus cererea pentru a aplika la tender.............hát van eza magyar igazság sajnos......... Ca sa va faceti idee cam de la ce bani pika executivul de la Budapesta va spun doar ce reklama este pusa in aplikare: te termenul de la 1 mai pana in 31 Decembrie cata vreme e reteua DIGI de radiotelefonie in probe....minutul intre vorbitori interni este zeo HUF si 5 HUF pentru orice stat european....................ganditiva de la ce suma de TVA pika guvernul:) :) :) :) adika banda lui Viktator et Co.

+4 (4 voturi)
A4___ A4___
15.09.2019, 00:48:23

asta ca s anu avem discuti inutile:Valószínűleg egyébként nem is ez történt, az első piaci pletykák arról szólnak, hogy egy versenyjogi feltételen bukott el a Digi. Állítólag volt egy kitétel, amely szerint a tenderen nem indulhat olyan cég, amely már kapott nem fogyasztóvédelmi jellegű versenyhivatali bírságot, márpedig a Digi ilyen. Ráadásul ez a pont utólag került be a több mint százoldalas dokumentációba, annak tervezetében még nem szerepelt. A tervezetet az NMHH június közepén tette közzé, majd az észrevételek alapján egy hónappal később módosította. Ekkor került be az a pont is, ami alapján a Digit állítólag most elkaszálták. A HWSW a bejelentést követően arról írt, hogy a módosításra a Telenor egyik vezérigazgató-helyettese tett javaslatot.----------------

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)