Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Directorul Metrorex a forţat cu ranga uşa unui chioşc de la metrou. Când încep demolările în alte sectoare VIDEO

5
7 Apr 2021 14:23:33
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photos / George Calin
Foto Inquam Photos / George Calin

Diretorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, a participat miercuri la operaţiunile de demolare a spaţiilor comerciale de la Staţia Ştefan cel Mare, folosindu-se şi de o rangă cu ajutorul căreia a forţat uşa unui chioşc.

La faţa locului sunt proprietarii chioşcurilor, care-l acuză de abuz pe primarul sectorului 2. Aceştia cer prezenţa unui executor judecătoresc, lucru pe care Radu Mihaiu nu-l consideră necesar. De asemenea, sunt prezenţi reprezentanţ ai sinicatului de la metrou. 
 
Jandarmeria şi Poliţia Locală Sector 2 asigură un cordon de protecţie în zona în care se desfăşoară operaţiunea de demolare a chioşcurilor.
 
Demolarea spaţiilor de la metrou din staţiile din Sectorul 6 va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.
 
VIDEO
 
 
"Da, mizeria tranziţiei, simbolul prăduirii şi ilegalităţilor anilor ’90, statul în stat, reprezentat de “sindicate”-ul de la metrou trebuie să ajungă la sfârşit. Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor şi de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spaţiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6", a scris Ciucu pe Facebook.
 
El spune că marţi a primit o adresă a Metrorex în acest sens şi lucrează la punerea în legalitate (scâteva formalităţi) pentru a începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea staţiilor de metrou din sectorul 6.
 
"Poliţia Locală şi ADP Sector 6 vor elibera spaţiile Metrorex de acele chioşcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) şi... să nu uităm de #colectiv", adaugă primarul Sectorului 6.
 
     
Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început miercuri dimineaţa la staţia Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor. Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.
 
La finalul lunii martie, reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.
 
În replică, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.
 
Citeşte şi:
 

Demolare cu certuri şi ţipete la metrou. Ce spun proprietarii chioşcurilor VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Pop Max
7.04.2021, 14:33:14

Nemernicul ăsta are tupeul să amintească de Colectiv, cu hashtag-ul de rigoare. Noi ne amintim de Piatra Neamț și de Matei Balș, nu mai zic de celelalte spitale unde au ars oamenii ca șobolanii, păstoriți de caracatița penelist-pluseristă. Asta era marea problemă a României, că sînt chioșcuri la metrou și, vezi doamne, n-au loc oamenii să se evacueze în caz de incendiu. Acum de unde or să-și ia oamenii covrigi și merdenele, sau apă, sau șervețele sau alte lucruri de primă urgență și strictă necesitate? Organizați voi cu plusereul vostru un serviciu de livrări cu hipsteri pe trotinete?

-1 (7 voturi)
Infractorul Burci
7.04.2021, 14:41:36

Dacă era vorba de magazinul meu îi spărgeam dinții cu ranga aia, dar îi spărgeam din interior.

-3 (5 voturi)
moftronix3
7.04.2021, 14:43:52

Noul director trebuie sa de-a cu ranga dacă nu vrea sa fie zburat din funcție de catre Zdrulea. La USR se da cu ranga.

-5 (5 voturi)
moftronix3
7.04.2021, 14:45:06

Sa dea cu ranga.

-5 (5 voturi)
imacandi
7.04.2021, 15:07:28

nemultumitii dar si cei din sindicat pot sa deschida o actiune in justitie daca considera ca demersul este unul ilegal.

+1 (1 vot)
Modifică Setările