Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

DPA: Germania se opune categoric clasificării energiei nucleare drept „verde”

13
22 Jan 2022 23:43:35
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Arhiva Adevărul / Germania renunţă la centrale sale nucleare.
Foto: Arhiva Adevărul / Germania renunţă la centrale sale nucleare.

Guvernul german se opune includerii energiei nucleare în lista surselor de energie verde a Comisiei Europene. În acelaşi timp, susţine includerea gazelor în această listă pe o perioada de tranziţie, transmitea sâmbătă DPA.

„Din punctul de vedere al guvernului federal [german], energia nucleară nu este o sursă de energie verde”, cita agenţia DPA un răspuns guvernamental aflat în posesia sa.

Comisia Europeană pledează pentru includerea industriilor nucleară şi a gazelor în aşa-numita taxonomie verde - parte a unui acord european care vizează dezvoltarea finanţării sustenabile şi a unei economii cu emisii scăzute de carbon în Europa. Anterior, ministrul Germaniei pentru Mediu şi Securitate Nucleară, Steffi Lemke, s-a declarat deja împotriva acestui lucru.

Germania renunţă acum treptat la energia nucleară, închizând pe 31 decembrie trei dintre ultimele şase centrale nucleare ale ţării. În acelaşi timp, Germania are nevoie de mai multe centrale electrice pe gaz pentru a face tranziţia energetică şi pentru a deveni o economie neutră din punct de vedere climatic până în 2045.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

leuldinpanjshir99
22.01.2022, 23:47:37

Pai dupa ce Schroder le-a impus inchiderea centralelor ca sa-i faca dependenti de gazul de la muscali ...

+1 (17 voturi)
Caius Iulius Caesar
23.01.2022, 00:13:51

Aceasta eroare strategica o sa ii coste scump pe germani. Nu poti sa traiesti pe baza siderurgiei chinezesti, energiei electrice importate prin Areva din Franta, gazelor din Rusia santajista, etc. Incet, incet, iti pierzi competitivitatea economica. Tokamak in China deja prefigureaza viitorul, pacat ca Europa nu are un proiect propriu analog - energia ar deveni practic gratis dupa cateva zeci de ani. Cu stima

+4 (6 voturi)
Paloma
23.01.2022, 00:41:08

Cand le vor taia rusii gazu', sa vezi ce verde va deveni !!!

+6 (6 voturi)
Paloma
23.01.2022, 00:51:03

Nemtii se pisa contra vantului !!!... Cum au multi prieteni prin restul Europei, sa vezi din nou o alianta cu rusii...

+4 (6 voturi)
Omul UnOm
23.01.2022, 02:20:07

Abordarea nemtilor este foarte greu de inteles. Cum poate sa fie o centrala pe gaz mai putin poluanta decat una nucleara ? De acord, la centralele atomice exista riscul unui accident. Insa este doar un risc potential care poate fi redus prin masuri adecvate. La o centrala cu gaz, emisiile de carbon sunt ceva sigur si constant.

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările