Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Drulă, după întâlnirea cu operatorii feroviari: Rupem pisica în două. Cine nu respectă normele de siguranţă va suporta consecinţele

8
30 Jul 2021 12:04:24
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photo
Foto Inquam Photo

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, vineri, după o întâlnire cu operatorii feroviari, că ”cine va mai face vreodată rabat de la normele de siguranţa în transportul feroviar va suporta consecinţele”.

„Le-am explicat foarte clar şi ferm că rupem pisica în două”, a transmis ministrul. Aceta a apreciat munca celor de la CFR care a făcut ”mici minuni”.
 
”Le-am explicat foarte clar şi ferm că rupem pisica în două. Cine va mai face vreodată rabat de la normele de siguranţa în transportul feroviar va suporta consecinţele. Consecinţe pe care oricum le voi înăspri faţă de legislaţia actuală. Deja ieri a fost suspendat la activitate un operator privat de transport de marfă, care a produs acel accident de la Feteşti. Orice abatere de la siguranţă va avea minumum acelaşi răspuns”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de rpesă, Cătălin Drulă, după o întâlnire cu operatorii feroviari.
 
Acesta s-a referit, din nou, la cele trei accidente feroviare înregistrate în ultimele săptămâni.
 
” Am avut trei incidente majore cauzate de operatori de transport de marfă feroviar în ultimele două săptămâni, toate pe magistrala Bucureşti – Constanţa. Partea bună este că nu s-au soldat cu victime, dar pagubele provocate infrastructurii sunt însemnate”, a mai declarat ministrul.
 
Acesta a dat un mesaj şi pentru angajaţii CFR, care au făcut ”mici minuni.
 
”Vreau să spun un mesaj  pentru cei de la CFR SA, CFR Infrastructură - cum i se spune - şi pentru cei de la CFR Electrificare care în aceste săptămâni au făcut mici minuni pentru a repara la Basarabi cinci kilometri de linie, la Feteşti – două fire distruse. Acum, au reuşit în această noapte să refacă circulaţia Bucureşti – Constanţa complet electrificată. Asta înseamnă că nu e mai e nevoie de schimbare de locomotivă şi că trenurile Bucureşti – Constanţa, pe acest motiv, al accidentului de la Feteşti, nu vor acumula decât 10-15 minute întârziere şi nu ore”, a mai declarat Drulă.
 
Circulaţia a fost blocată în zona Feteşti după ce un tren de marfă, aparţinând unei societăţi comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi şi care se deplasa pe relaţia Craiova - Constanţa Port, a intrat în staţia C.F. Feteşti pe firul 2, şi s-a ciocnit cu un alt tren de marfă, staţionat în staţia C.F. Feteşti la aceeaşi linie.
 
Mecanicul trenului de marfă care a lovit garnitura staţionată a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă.
 
Anchetatorii au stabilit că el nu respectase timpul de odihnă, nici restricţia de viteză impusă în zonă şi nici semnalul roşu de oprire. Totodată, el avea o concentraţie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Operatorul feroviar care deţine trenul care a provocat accidentul nu mai are dreptul să funcţioneze. 
 
Din cauza accidentului feroviar, trenurile au avut sute de minute întârziere. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

gyll
30.07.2021, 12:23:33

Haide Cățule zi ceva.

+15 (41 voturi)
LazyBear
30.07.2021, 12:41:15

Drulă, nu lăsa bâta aia din mână, numai cu ea o să te faci înțeles!

-57 (61 voturi)
Infractorul Burci
30.07.2021, 13:14:44

Ciurucul userist trebuie să ajungă unde este Vlăduță 12 clase, la porți la AJOFM. Susținătorii USR, cei mai proști locuitori ai acestei țări, nu observă lucrurile care sunt clare pentru tot poporul. Unde au ajuns la butoane dejecțiile neomarxiste s-a ales praful, prin prostia, prin incompetența lor au distrus totul. Bucureștiul nu a mai trecut vreodată prin asemenea probleme cu: căldura, apa caldă, curățenia și deratizarea. Ghinea, analfabetul de la dezvoltare, a făcut zob PNRR-ul (până acum a fost respins de trei ori), sănătatea e în comă, transporturile sunt vraiște, avem ziua și accidentul feroviar.

-57 (59 voturi)
toma spinu
30.07.2021, 14:02:16

Cum a reușit acel operator feroviar să cumpere acum vreo 7-8 ani 23 de locomotive și 590 de vagoane când un om cinstit abia strânge bani de o mașină second-hand în câțiva ani

+1 (1 vot)
Comunist Anti
30.07.2021, 14:24:47

toma spinu Nu stii ca in afaceri este o vorba..."spune-mi cum ai facut primul milion, ca apoi, restul este simplu" !

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările