Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Drum Expres între Satu Mare şi Ungaria. CNAIR: Va avea parcări securizate şi un centru de întreţinere şi coordonare

8
21 Jul 2021 18:34:13
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook CNAIR
Foto: Facebook CNAIR

Investigaţiile topografice şi geotehnice pentru Drumul Expres Satu Mare - Oar au fost finalizate, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), menţionând că, în prezent, proiectul se află în faza de elaborare a soluţiilor tehnice.

„Azi, 21.07.2021, CNAIR S.A. împreună cu o delgatie a Ministerului Inovaţiei şi Cercetării din Ungaria, reprezentanţi ai NIF şi ai autorităţilor publice locale au partricipat la o întâlnire pe zona de graniţă. În cadrul acestei întâlniri au fost marcate, prin repere geodezice, punctele în care cele două sectoare ale Drumului Expres Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Graniţa Româno-Ungară – Drum Expres M49 Ungaria) se vor conecta”, a transmis CNAIR pe Facebook.
 
„Am participat alături de reprezentanţi ai CNAIR şi ai autorităţilor locale şi judeţene, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră la amplasarea bornei care va marca întâlnirea dintre cele 2 artere rutiere de mare importantă pentru judeţul Satu Mare respectiv drumul Expres Satu Mare Oar. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ministerului Inovaţiei şi Tehnologiei din Ungaria.
 
Prin acest proiect care a fost iniţiat şi susţinut de Ministerul Transporturilor, nordul ţării şi implicit judeţul Satu Mare o să fie conectat la reţeaua europeană de autostrăzi. E un pas important pentru economia locală şi pentru toţi cei care tranzitează zona noastră”, a declarat deputatul Adrian Cozma, potrivit PresaSM.ro.
 
Potrivit CNAIR, contractul de servicii de elaborare Studiu de fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie a fost semnat în data de 10 iulie 2020. 
 
„În prezent proiectul este în faza de elaborare a soluţiilor tehnice, fiind finalizate investigaţiile topografice şi geotehnice.”, au precizat reprezentanţii CNAIR.
 
Proiectul include şi realizarea de parcări securizate, a unui centru de întreţinere şi coordonare, precum şi un drum de legătură de aproximativ 4 km cu DN19.
 
„Traseul actual care asigură conexiunea între Satu Mare şi graniţa Româno - Ungară, este reprezentat de DN 19A (Satu Mare - Petea). Acest drum naţional are câte o bandă de circulaţie pe sens şi un trafic foarte ridicat, cu sectoare pe care este atinsă capacitatea de circulaţie a drumului. 
 
Acest proiect face parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Someş Expres”, cuprins în M.P.G.T şi care realizează legătura între localităţile Baia Mare – Livada – Satu Mare – Petea”, a transmis CNAIR, în urmă cu un an.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Vasile Preda
21.07.2021, 19:30:37

Legați Moldova de Transilvania cu o autostradă pentru a ajuta zonele sărace de la noi și din Basarabia și pentru a răspândi mentalitatea occidentală. Unitatea unui popor se construiește și cu drumuri. Legăturile ușoare cu Ungaria nu vor face decât să maghiarizeze și mai mult populația din Vestul României.

-1 (7 voturi)
Victor Nagy
21.07.2021, 19:51:30

........... Se gateste mireasa !

-3 (3 voturi)
Victor Nagy
21.07.2021, 19:59:29

"Unitatea unui popor se construiește și cu drumuri." Corect ! Dar daca acest drum chiar asta face ? Care popor ? Ce drumuri s-au construit in ultimi 30 de ani care sa lege provinciile istorice romanesti ? De ce ? Nu vor sa incalce linia Huntington ? Marii strateji stiu , populimea va afla la momentul potrivit .

-6 (8 voturi)
Decebal Burebista
21.07.2021, 20:23:46

mdaa..Iaşi-Timişoara...singurul tren accelerat fără tichete pt loc timp de o mulţime de ani...1900toamna-şi actual(sârma!!!)...tu mai vrei şi autostradă...că ai contribuit măreţ...cu veceul din fundu'gredinii..

-6 (6 voturi)
apatru apatru as usual
21.07.2021, 22:43:39

Vasile Preda populatia din Ardeal este maghiara in proportie de % din cele 19 melioane existente. nu se maghiarizeaza ca nu santeti sub Ceasescu si sub Iorga. Oamenii aleg sa utilizeze o limba daca au nevoie pentru a a lucra sau a face comert . Ca ai tu o boala la neuron ptr maghiara asta e o alta problema. Si argumentul final pe fasia de 30 km de la granita maghiara orikum e plin de maghiari precumsi in judetele din Ardeal......se trece doar inapoi la starea initiala ce a fost pana in 1918............e absolut normal...romanii verzi merg la pic poquetat in Occident romanii adevarati cu scoala dispar in taril industrializate restul ramane pe lok si isi vede de viata.......iar drumurile vor ajuta ca marfurile din romania sa ia drumul ocdidentului mai usor mai ieftin pentru a creea si mai multi bani ptr Schloswig pt rIkea etc............asta e soarta voastra caci industrie nu prea aveti maximum cea bruta extractiva nu de producere dupa : technologie si knowhow romanesc........da nu ii bai incetul cu incetul vor fi si autostrazi pentru moldova, ca trebuie bagata in ecuatie si R moldova ( pika si de axcolo ceva ptr Occident.

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările